Business Hi-Tech

Cisco cumpără o companie care furnizează soluţii de automatizare a proceselor de vânzare pentru 139 mil. $

Cisco cumpără o companie care furnizează soluţii de...

Autor: Ioana Nita

08.07.2015, 00:00 279

Gigantul american Cisco Systems a anunţat ieri că va cumpăra compania MaintenanceNet, specializată în soluţii cloud pentru automatizarea de procese, pentru 139 milioane de dolari, scrie The Wall Street Journal.

MaintenanceNet, înfiinţată în 2004 în California, administrează o platformă cloud care foloseşte soluţii de analiză a datelor pentru automatizarea proceselor de vânzări.

Cele două companii colaborează încă din 2009, soluţia software furnizată de MaintenanceNet fiind utilizată pentru a alerta clienţii Cisco în legătură cu contractele care trebuie reînnoite sau care au expirat şi pentru a activa în mod automat comenzile online de prelungire a acestora. 

Tranzacţia dintre Cisco şi MaintenanceNet se va finaliza în primul trimestru al anului fiscal 2016. Achiziţia MaintenanceNet vine după ce gigantul american a mai cumpărat săptămâna trecută o companie care furnizează soluţii de securitate pentru reţele -  OpenDNS, pentru suma de 635 de milioane de dolari. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO