Business Hi-Tech

Cisco trece cele 10.000 de telefoane Petrom pe Internet

27.01.2006, 20:52 55

Filiala din Romania a producatorului de tehnologie pentru retele informatice Cisco Systems va implementa in urmatorii doi ani un sistem de telefonie prin Internet in majoritatea sediilor companiei Petrom, au anuntat oficialii celor doua companii.

Oficialii celor doua companii nu au dorit sa faca publice valoarea contractului sau alte detalii legate de tranzactie.

"Infrastructura noastra IT este importanta pentru procesul de modernizare, iar adoptarea unei solutii de comunicare prin Internet era necesara, nu numai pentru reducerea costurilor, ci si pentru asigurarea flexibilitatii si imbunatatirea activitatilor companiei noastre", a explicat Christian Ogris, director tehnic (CIO) al Petrom.

Dupa privatizare, noua conducere a Petrom a inceput sa fie tot mai interesata de modernizarea infrastructurii IT. Astfel, in urma cu 7 - 8 luni a fost pus in miscare un proiect pilot, prin care Cisco a instalat sisteme de telefonie prin Internet pentru 1.300 de utilizatori, in doua locatii Petrom.

"Pasul urmator a fost extinderea sistemului la 3.600 de utilizatori, in opt locatii printre care si rafinariile Petrom din Ploiesti si Pitesti. Iar in urmatorii aproximativ trei ani, se preconizeaza ca numarul utilizatorilor acestui sistem va creste la 10.000 - 15.000", a spus directorul general Cisco Romania, Bogdan Constantinescu.

Sistemul de telefonie prin Internet va reduce cheltuielile pentru comunicatii ale Petrom, intrucat convorbirile intre locatiile conectate in retea sunt gratuite, iar telefoanele IP Cisco vor putea fi instalate oriunde in cladirile Petrom conectate la retea, conform oficialilor producatorului de echipamente pentru Internet.

Cisco Systems a raportat pentru primul trimestru al anului fiscal 2006 (perioada august - octombrie 2005) venituri totale de 6,5 miliarde de dolari (5,2 miliarde de euro), in crestere cu 9,7% fata de perioada similara a anului precedent.

Profitul companiei in aceasta perioada a fost de 1,3 miliarde de dolari (1,1 miliarde de euro), in scadere fata de 1,4 miliarde de dolari (1,18 miliarde de euro) obtinuti in primul trimestru al anului fiscal 2005.

anca.arsene@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO