Business Hi-Tech

CIT: Romtelecom plăteşte 10 mil. euro pe Boom TV. Compania are datorii de 100 mil. euro şi sub 100.000 de clienţi

Autor: Adrian Seceleanu

28.02.2011, 16:25 70

Romtelecom, numărul trei pe piaţa locală de servicii TV, estesingura companie care a făcut o ofertă fermă de preluare a DTHTelevision Grup - operatorul platformei de televiziune prin satelitBoom TV, pentru suma de 10 milioane de euro (8 milioane de euro, lacare se adaugă TVA), potrivit datelor comunicate de Casa deInsolvenţă Transilvania, administratorul judiciar.

"În vederea valorificării activelor din patrimoniul Societăţii,administratorul judiciar propune începerea negocierilor cusocietatea Romtelecom SA (denumit în continuare "Ofertantul"),singurul investitor interesat în achiziţionarea activelorSocietăţii care a comunicat administratorului judiciar o ofertăfermă de achiziţionare a activelor Societăţii. În ceea ce priveşteprocedura de negociere directă cu cumpărător identificat, aceastase va efectua în conformitate cu prevederile art. 117 din Legea nr.85/2006, pornind de la preţul din oferta comunicatăadministratorului judiciar de către Ofertant, de 8 milioane europlus TVA. Preţul minim de adjudecare a a bunurilor din patrimoniulSocietăţii nu va putea fi mai mic decât valoarea de evaluare de7.320.000 Euro plus TVA în condiţiile în care cumpărătorul preia unnumăr de 95.000 abonaţi. În cazul în care numărul abonaţilortransferaţi este mai mic de 95.000 de abonaţi, preţul de vânzare vaputea fi diminuat corespunzător cu 80,08 euro/abonat", potrivitdatelor din planul de reorganizare al DTH Television Grup,prezentat de Casa de Insolvenţă Transilvania.

Conform datelor prezentate de sursa citată Boom TV nu mai arenici 100.000 de abonaţi la serviciul TV iar valoarea totală adatoriilor este de peste 100 de milioane de euro.

Contactaţi de ZF, oficialii Romtelecom nu au dorit să comentezeinformaţiile.

Creditorii trebuie să aprobe tranzacţia pe 21 martie

Potrivit reprezentanţilor Casei de Insolvenţă Transilvania,vânzarea nu este perfectată. "În planul de reorganizare esteprevăzută o asemenea tranzacţie dar nimic nu este sigur până cândacesta nu este votat. Planul de reorganizare urmează să fie votatla data de 21 martie", a declarat pentru ZF Andrei Cioncă, avocatla Casa de Insolvenţă Transilvania.

Odată cu achiziţia Boom TV, Romtelecom ar ajunge la 1,148milioane de clienţi pe servicii TV, la o distanţă minimă faţă deUPC, numărul doi pe piaţă, cu 1,156 milioane de clienţi la finelelunii decembrie 2010. Liderul detaşat al pieţei de servicii TVrămâne însă RCS&RDS, cu peste 2,7 milioane de clienţi la finelelunii decembrie 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO