Business Hi-Tech

Citylink adaugă în aplicaţie, alături de automobile, şi o flotă de 350 de biciclete disponibile oriunde, în Bucureşti. Conexiunile M2M, livrate de Telekom

Citylink adaugă în aplicaţie, alături de automobile,...

Autor: Adrian Seceleanu

30.06.2020, 14:32 171

Citylink, platformă de mobilitate urbană dezvoltată de o echipă locală de antreprenori, a integrat în platformă, alături de cea mai extinsă flotă de automobile în regim car sharing din Bucureşti, şi un prim lot de 350 de biciclete în regim bike sharing, disponibile oriunde în Capitală, accesibile prin intermediul aceleiaşi aplicaţii de smartphone ce foloseşte soluţii de conectivitate M2M furnizate de Telekom România.

Urmăriţi aici povestea CityLink, relatată de Igor Grosu, cofondator şi CEO, în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

“Repornirea din ultimele săptămâni ne arată dorinţa şi nevoia bucureştenilor de transport sigur şi eficient, iar primele zile de relaxare a circulaţiei au adus şi un nou record absolut de utilizare şi volum, pentru serviciile noastre. Pauza determinată de contextul global ne-a dat timpul necesar să regândim viziunea, soluţiile şi pachetele noastre, precum şi noile moduri de a creşte eficient şi sănătos, nu doar pentru noi, ci şi pentru mediu. Venim cu o perspectivă nouă asupra transportului şi invităm toţi adepţii serviciilor noastre să trăiască un nou stil de viaţă, mai sănătos, mai eficient şi mai puţin poluant”, a declarat Igor Grosu, CEO şi cofondator Citylink.
Serviciul de bike sharing în sistem fee-float - cursa poate porni şi se poate încheia oriunde, pe teritoriul Capitalei - reprezintă o nouă alternativă de transport fără constrângeri de izolare fizică, complementară serviciului de car sharing, ideală pentru călătorii pe distanţe scurte.

”Telekom Romania este partenerul pentru tehnologie pentru orice afacere şi continuă să ţină România conectată, punând la dispoziţia Citylink soluţiile de conectivitate de tipul M2M. Lansarea serviciului de bike sharing de către Citylink ne duce către un nou normal, un normal al oraşelor inteligente, un normal în care trebuie să ne gândim la siguranţa noastră, dar şi la soluţii smart de mobilitate, mai puţin poluante şi care să răspundă la provocarea tot mai mare a traficului intens.  Telekom Romania este foarte implicat în transformarea oraşelor prin conceptul Smart City, scopul nostru fiind acela de a susţine oraşele, afacerile şi cetăţenii, prin optimizarea traficului sau a siguranţei urbane”, a declarat Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial Segment Business, Telekom Romania.

Pentru a populariza serviciul şi a promova bunele practici, o conduită sigură cu bicicleta în trafic şi un stil de viaţă sănătos, Citylink a semnat un parteneriat de imagine cu Antoanela Manac, multiplă campioană naţională la triatlon, cu performanţe remarcabile inclusiv prin câştigarea mai multor de cupe continentale, dar şi prima triatlonistă din istoria României aflată în cursa pentru a reprezenta tricolorul la Jocurile Olimpice. Triatlonul este disciplina sportivă ce îmbină înotul, ciclismul şi alergarea.

Cele 350 de biciclete vor fi distribuite uniform în Bucureşti, în zone precum staţiile de metrou, parcuri, pieţe, zone pietonale şi zone de cumpărături.

Sistemul de utilizare este similar celui deja folosit pentru automobile, iar bicicletele sunt adaptate călătoriilor urbane.

Tariful de utilizare pentru biciclete este de 0,2 lei pe minut, iar după fiecare 30 de minute de utilizare, următoarele 30 de minute sunt gratuite. Astfel, o oră va costa 6 lei. După 4 ore de la închiriere, taxarea se plafonează la 24 de lei pentru 24 de ore. Costul minim al unei călătorii este de 3 lei, iar serviciul nu are un tarif de pornire.

Vârsta minimă pentru crearea unui cont şi închirierea unei biciclete este de 16 ani, iar un client poate închiria o singură bicicletă, în acelaşi interval de utilizare.

Ultimele săptămâni au adus mai multe dezvoltări în platforma de car sharing Citylink, iar componenta auto include, de acum, şi posibilitatea de facturare pentru persoanele juridice. Serviciul oferă de acum şi locuri de parcare dedicate exclusiv clienţilor Citylink, în plus faţă de parcările publice deja disponibile gratuit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO