Business Hi-Tech

CityLink adaugă pe lângă autoturisme şi 350 de biciclete care pot fi închiriate cu plata la minut în aplicaţia mobilă

CityLink adaugă pe lângă autoturisme şi 350 de...

Autor: Adrian Seceleanu

01.07.2020, 00:00 451

CityLink, o platformă care le permite utilizatorilor din Bucureşti să închirieze cu mobilul maşini şi biciclete (în sezonul de vară), înfiinţată de antreprenorul Igor Grosu şi în care s-au implicat şi Călin Fusu (Neogen) şi Dan Boabeş (SimPlus), a integrat în platformă, alături de parcul de automobile hibride Toyota oferite în regim car sharing din Bucureşti şi un prim lot de 350 de biciclete în regim bike sharing, disponibile oriunde în Capitală, accesibile prin intermediul aceleiaşi aplicaţii de smartphone ce foloseşte soluţii de conectivitate M2M furnizate de Telekom România.

„Primele zile de relaxare a circulaţiei au adus şi un nou record absolut de utilizare şi volum pentru serviciile noastre. Pauza determinată de contextul global ne-a dat timpul necesar să regândim viziunea, soluţiile şi pachetele noastre, precum şi noile moduri de a creşte eficient şi sănătos, nu doar pentru noi, ci şi pentru mediu”, a declarat Igor Grosu, CEO şi cofondator Citylink. Serviciul de bike sharing în sistem fee-float - cursa poate porni şi se poate încheia oriunde, pe teritoriul Capitalei - reprezintă o nouă alternativă de transport fără constrângeri de izolare fizică, complementară serviciului de car sharing, ideală pentru călătorii pe distanţe scurte. Cele 350 de biciclete vor fi distribuite uniform în Bucureşti, în zone precum staţiile de metrou, parcuri, pieţe, zone pietonale şi zone de cumpărături. Sistemul de utilizare este similar celui deja folosit pentru automobile, iar bicicletele sunt adaptate călătoriilor urbane. „Telekom România este partenerul pentru tehnologie pentru orice afacere şi continuă să ţină România conectată, punând la dispoziţia Citylink soluţiile de conectivitate de tipul M2M”, a declarat Ovidiu Ghiman, director executiv comercial Segment Business, Telekom România. 

„Lansarea serviciului de bike sharing de către Citylink ne duce către un nou normal, un normal al oraşelor inteligente“. Tariful de utilizare pentru biciclete este de 0,2 lei pe minut, iar după fiecare 30 de minute de utilizare, următoarele 30 de minute sunt gratuite. Astfel, o oră va costa 6 lei. După 4 ore de la închiriere, taxarea se plafonează la 24 de lei pentru 24 de ore. Costul minim al unei călătorii este de 3 lei, iar serviciul nu are un tarif de pornire. Anterior, producătorul de biciclete Atelierele Pegas lansase un sistem asemănător în Bucureşti - denumit Ape Rider - care permitea închirierea unei biciclete fără condiţionări privind locul preluării şi “parcării”, dar serviciile au rămas suspendate din 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO