• Leu / EUR4.9477
  • Leu / GBP5.8325
  • Leu / USD4.6725
Business Hi-Tech

Clienţii Cosmote îşi pot plăti facturile prin aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile

Clienţii Cosmote îşi pot plăti facturile prin aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile

Autor: Adrian Seceleanu

06.09.2013, 11:10 298

Cosmote România, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, le oferă de ieri clienţilor săi acces la aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile, o metodă de plată care utilizează direct telefonul mobil şi serviciul de date mobile în bandă largă, fără a fi nevoie de alte dispozitive. Aplicaţia mobilă este disponibilă atât pentru clienţii Cosmote cu abonament cât şi pentru cei cu cartele preplătite, care sunt şi utilizatori MasterCard. Aplicaţia a fost dezvoltată în parteneriat cu Netopia şi MasterCard, iar cea mai mare pondere din tranzacţiile realizate prin intermediul acestei aplicaţii vine din industria telecom.

„Continuăm să dezvoltăm şi să furnizăm clienţilor noştri cele mai accesibile şi mai convenabile metode care sporesc eficienţa. Noua aplicaţie mobilă oferă o soluţie rapidă şi sigură de renume mondial, pentru plăţile facturilor de pe telefonul mobil, precum şi pentru reîncărcarea conturilor Cosmote preplătite. Avem încredere că această extindere a portofoliului de servicii va consolida strategia noastră centrată pe segmentul smartphone”, a declarat Gabriel Ioniţă, Products & Services Development Senior Manager al Cosmote România.

„Românii asimilează rapid tot ce este în avangarda tehnologiei, iar plăţile de pe telefonul mobil nu vor face excepţie. Cred că rata lor de adopţie o va depăşi în câţiva ani chiar pe cea a plăţilor online cu cardul. Am mizat pe crearea de noi metode de plată pentru utilizatori, care au devenit ulterior standarde în industrie, precum plăţile prin SMS şi, acum, cele de pe telefoane mobile. Eforturile noastre de a dezvolta această nouă piaţă şi de a fi din nou pionieri în domeniul plăţilor mobile sunt susţinute de companii de top, care au decis să ni se alature, ca şi parteneri”, a declarat Antonio Eram, CEO şi fondator NETOPIA mobilPay.

„Aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile este o metodă foarte simplă şi rapidă, cu ajutorul căreia utilizatorii pot efectua plăţi cu telefonul mobil, în condiţii de siguranţă, aceasta fiind prima aplicaţie de plăţi mobile din România ce respectă standardele MasterCard Mobile Remote Payments”, a declarat Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe. „Ne bucură decizia Cosmote de a permite şi plata facturilor de servicii prin această aplicaţie, pe lângă reîncărcarea cartelelor prepaid. Experienţa internaţională a MasterCard ne arată că telefonul mobil devine un instrument preferat de consumatori pentru plăţi electronice, iar un partener precum Cosmote nu face decât să confirme acest lucru”.
mobilPay MasterCard Mobile este o aplicaţie web-based care oferă clienţilor posibilitatea plăţii facturilor/a reîncărcării cartelei prepaid sau a facturilor/conturilor preplătite ale unui prieten sau ale familiei.

Din contul MasterCard, clientul Cosmote va putea plăti: alte facturi pentru alţi operatori de telefonie mobilă/fixă disponibili în aplicaţia mobilPay MasterCard, alte facturi de utilităţi disponibile în aplicaţia mobilPay MasterCard şi diferite servicii/oferte disponibile în aplicaţia mobilPay MasterCard.

Plăţile se pot face 24 ore/zi, fără a fi nevoie de bani cash, fără alte restricţii de timp şi loc, iar utilizatorii vor primi, de asemenea, notificări despre facturare în cadrul aplicaţiei.

Pentru a accesa aplicaţia mobilPay MasterCard, clienţii Cosmote o pot descărca şi instala gratuit din Play Store sau App Store. Aplicaţia mobilPay MasterCard este dezvoltată pentru sisteme de operare mobile iOS şi Android şi este compatibilă cu toate smartphone-urile şi tabletele care utilizează Android 2.3 sau mai recent sau iOS 4 sau mai recent, şi pe iPad.

De la momentul lansării, aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile a atras un număr semnificativ de utilizatori, în egală măsură pe Android (46%) şi pe iOS (54%).

Aplicaţia şi-a demonstrat utilitatea, în special în cazul plăţilor recurente – 50% din plăţi sunt reîncărcări de cartele telefonice preplătite, în timp ce 40% au fost plăţi de facturi. Diferenţa este reprezentată de plăţile făcute în secţiunea Shop, unde sunt prezente oferte de la comercianţii parteneri. Plăţile efectuate prin aplicaţie pornesc de la câţiva lei, unele dintre ele ajungând să depăşească 1.600 de lei, în timp ce valoarea medie a unei tranzacţii este de aproximativ 70 de lei.
 

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9477
Diferență: 0,0061
Ieri: 4.9474
Azi: 4.6725
Diferență: -0,8825
Ieri: 4.7141
Azi: 5.8325
Diferență: -0,1353
Ieri: 5.8404
Azi: 4.8048
Diferență: -0,4599
Ieri: 4.8270