Business Hi-Tech

Clienţii Google Glass nu au voie sa împrumute ochelarii decât cu acordul Google

Clienţii Google Glass nu au voie sa împrumute ochelarii...

Autor: Andreea Anghel

18.04.2013, 13:00 3666

Google, operatorul celui mai mare motor de căutare din lume, interzice celor care vor cumpăra ochelarii inteligenţi Google Glass în valoare de 1.500 de dolari să îi vândă sau chiar să îi închirieze altei persoane fără a avea acordul companiei, relatează publicaţia on-line wired.com. 

În condiţiile de vânzările ale ediţiei limitate de ochelari inteligenţi se specifică faptul că nu poţi revinde, împrumuta, transfera sau chiar a da pentru câteva minute ochelarii unei alte persoane, fără autorizarea Google. “În caz contrar, Google îşi rezervă dreptul de a dezactiva dispozitivul şi în acest fel nici tu, nici persoana care i-a folosit fără a fi autorizată nu va fi despăgubită şi  nu i se va oferi garanţie”, potrivit informaţiilor companiei. 

Aceasta este o nouă ordine în lume, o ordine prin care companiile deţin controlul produselor lor chiar şi după ce au fost cumpărate de client. În viitor, oricât de ciudat ar părea clienţii nu vor mai deţine multe gadgeturi pe care le vor cumpăra. Ei vor achiziţiona prin urmare doar dreptul de a le folosi. Google pare să fie prima companie care va aplica genul acesta de termeni contractuali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO