Business Hi-Tech

Clienţii SAP provin aproape în totalitate din sectorul IMM-urilor, inclusiv pe piaţa locală

Clienţii SAP provin aproape în totalitate din sectorul...

Autor: Ioana Nita

09.12.2014, 00:01 167

Circa 80% dintre clienţii companiei germane SAP, specializată în dezvoltarea de soluţii software de business, sunt IMM-uri, potrivit datelor pentru cel de-al treilea trimestru al acestui an, acestea fiind - conform companiei - şi entităţile care vor investi cel mai mult în IT în perioada următoare.

„Companiile mici şi mijlocii se află într-un punct de inflexiune în ceea ce priveşte abordarea IT-ului. Tehnologia cloud, cea mobilă, reţelele sociale şi Big Data schimbă fundamental modul în care lucrăm şi comunicăm unii cu ceilalţi. IMM-urile vizionare înţeleg că vor fi nevoite să utilizeze un mix al acestor tehnologii pentru a ajunge la următorul nivel de dezvoltare”, a spus Chris Chute, vicepreşedintele diviziei “SMB Cloud and Mobility Practice” din cadrul companiei de cercetare şi consultanţă IDC, la summit-ul SME organizat de SAP pentru a patra oară, la New York.

SAP are în portofoliul de clienţi 212.500 de IMM-uri la nivel global cărora le pune la dispoziţie rapoarte de benchmarking, o serie de studii de piaţă şi desfăşoară diferite întâlniri pe teme adaptate fiecărei industrii, astfel încât companiile să înţeleagă rolul diferitelor soluţii IT.

În România, clienţii SAP sunt aproape în totalitate IMM-uri, dat fiind că în cazul multinaţionalelor prezente pe plan local este vorba de proiecte de roll-out, în care se implementează soluţiile software folosite de companie în ţara de origine. 

“România este o ţară în care activează preponderent IMM-uri, astfel încât, peste 90% din portofoliul local de clienţi provine din acest sector, din diferite domenii de activitate”, a menţionat Valentin Tomşa, director general al SAP România.

Estimările arată că această categorie de clienţi – IMM-urile, va ajunge la 244 de miliarde de dolari până în 2018 la nivel global, iar anul viitor va reprezenta 52% din cheltuielile IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO