Business Hi-Tech

Clinica virtuală pentru logopedie VoxiKids a atras o nouă investiţie în valoare de 100.000 de euro

Ana-Maria Onică şi Cristian Băiţa

Ana-Maria Onică şi Cristian Băiţa

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.02.2022, 00:00 164

VoxiKids, start-up-ul local specializat în furnizarea de soluţii tehnice pentru terapia prin vorbire de îmbunătăţire a discursului copiilor şi a abilităţilor lor de a înţelege şi de a exprima limbajul (logopedie), a atras o nouă rundă de investiţie, de tip bridge, în valoare de 100.000 de euro de la Ruxandra Muys-Stoian, cofondatoare a WIT Angels Club, din Silicon Valley. Astfel, VoxiKids este la a treia rundă de finanţare care va susţine creşterea vânzărilor, comunicării şi planurile de marketing.

„Cred în importanţa startup-urilor formate din echipe variate, care au femei în rândul fondatorilor. Cea mai importantă zonă de interes profesional pentru mine este health-tech, pentru că se află la intersecţia studiilor mele medicale şi a experienţei acumulate de-a lungul ultimilor ani în transformarea digital”, a spus Ruxandra Muys-Stoian.

Anterior, start-up-ul fondat de Ana-Maria Onică şi Cristian Băiţa a mai atras finanţare de la Gapminder VC, Smart Impact Capital, Cleverage VC şi alţi investitori şi a mai ridicat o rundă de investiţii şi prin platforma Seedblink, în 2021. „VoxiKids este un startup care pune împreună sănătatea şi educaţia şi oferă servicii care pot schimba fundamental în bine dezoltarea copiilor care au nevoie de terapie prin logopedie.

Da, este adevărat că domeniul medical este unul dintre cele mai atractive pentru investiţii, dar dincolo de business, VoxiKids este un startup cu o misiune vitală pentru copii şi specialiştii în logopedie, la nivel global,“ a spus Cristian Dascălu, partener GapMinder BV.

În prezent, VoxiKids are în portofoliu două produse dedicate de logopedie, VoxiClinic - platformă online dedicată dezvoltării limbajului, care reuneşte specialişti în logopedie, părinţi şi copii - şi VoxiKids App - care poate fi folosită de către copii pentru a exersa de acasă. Platforma VoxiClinic a fost lansată în 2021 şi pune la dispoziţia logopezilor şi terapeuţilor tot ce au nevoie pentru a-şi susţine sesiunile de terapie atât în cabinet, cât şi în mediul online. În prezent, platforma este folosită în peste 50 de cabinete private, iar în 2021 s-au ţinut peste 5.000 de şedinţe de terapie online prin intermediul VoxiClinic.

„Platforma, oferă conţinut specializat, posibilitatea de creare a propriilor exerciţii digitale, gestionarea pacienţilor, întocmirea fişelor pentru pacienţi şi a statisticilor legate de evoluţia pacienţilor, precum şi un modul pentru programări.” În continuare, planurile start-up-ului local pentru anul în curs includ extinderea reţelei de cabinete private, integrarea unor soluţii de inteligenţă artificială şi acces pentru părinţi la conţinut educaţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO