Business Hi-Tech

CloudHero mizează pe afaceri de 2,3 mil. euro în 2022 şi vizează deschiderea unui birou în SUA

Andrei Manea, CEO al CloudHero

Andrei Manea, CEO al CloudHero

Autor: Ioana Nita

05.05.2022, 00:02 381

Compania locală CloudHero, specializată în furnizarea de servicii de dezvoltare software şi cloud, şi-a propus să ajungă anul acesta la o cifră de afaceri de 2,3 milioane euro, aproape triplu faţă de 2021, în condiţiile în care deja are contracte semnate în valoare de 1,6 milioane de euro. Compania a fost recent recunoscută ca advanced consulting partner în reţeaua de parteneri Amazon Web Service (AWS) şi vizează deschiderea unui birou în SUA în toamna acestui an.

„Obiectivul nostru pentru 2022 este să ajungem la o cifră de afaceri de 2,3 milioane de euro. Am investit într-o echipă de vânzări foarte experimentată care ne va ajuta în atingerea acestui ţel. În plus, mare parte dintre proiectele noastre sunt contracte recurente de suport şi avem deja contracte semnate în valoare de circa 1,6 milioane de euro până la sfârşitul anului”, a declarat pentru ZF Andrei Manea, CEO al CloudHero.

Deja, în primele patru luni ale acestui an, veniturile companiei au înregistrat o creştere de 213% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021.

Activitatea CloudHero se împarte între zona de dezvoltare software şi cea de migrare în cloud, majoritatea proiectelor derulate pe partea de cloud bazându-se pe soluţiile AWS.

„De obicei, proiectele noastre încep cu migrare în cloud, după care clienţii observă beneficiile şi nevoia unei echipe DevOps, iar colaborările se transformă în proiecte anuale în care oferim servicii şi echipe complete de DevOps. În prezent, 80% dintre proiectele noastre pe zona de cloud sunt AWS. Însă, misiunea noastră este să ajutăm companiile să adopte cloud-ul, astfel încât trebuie să fim cloud agnostici. Mai mult, majoritatea clienţilor enterprise sunt multi-cloud şi folosesc în acelaşi timp doi sau chiar trei furnizori de cloud, a explicat el.

În ultimul an, CloudHero a realizat 20 de implementări de soluţii cloud pentru clienţi care au ales AWS şi care activează în industrii diverse precum gaming, sănătate, retail & commerce, telecom şi servicii financiare. Atingerea gradului de Advanced Consulting Partner în reţeaua AWS este un rezultat direct al eforturilor continue ale companiei de a extinde şi de a consolida capacităţile de proiectare, arhitectură, migrare, implementare şi gestionare a arhitecturilor complexe pe cloud-ul AWS. 

“Pentru noi, este o realizare extraordinară să ne fie recunoscute competenţele tehnice în cloud de partenerii noştri de la Amazon Web Services. Munca asiduă a echipelor noastre şi mentalitatea de <clientul este pe primul loc> au făcut acest lucru posibil. Ne străduim continuu să sprijinim clienţii cu soluţii cu valoare adăugată, pentru a-i ajuta să-şi îndeplinească nevoile de afaceri în continuă evoluţie. Această recunoaştere este o dovadă a experienţei noastre în lucrul cu industrii multiple, de pe două continente”, a precizat Andrei Manea.

Pe lângă biroul din România, CloudHero are şi un birou în Australia care a fost deschis în 2017, când un client de acolo a cumpărat proprietatea intelectuală pentru un produs dezvoltat de compania românească. „Odată cu această tranzacţie, am dezvoltat echipa din Australia care oferă servicii DevOps şi cloud pentru compania respectivă”, a punctat el.

Biroul din Australia a generat anul trecut venituri de 6 milioane de dolari australieni, menţinându-se la un nivel constant comparativ cu 2020. Businessul din Australia va rămâne la un nivel constant şi anul acesta. În toamna acestui an, CloudHero şi-a propus să îşi dechidă un birou şi în SUA.

„Focusul nostru principal anul acesta este dezvoltarea echipei şi consolidarea portofoliului de clienţi din România. Vrem să ne consolidăm poziţia de lider de piaţă în România pentru servicii DevOps şi DataOps. Dar în acelaşi timp, ne propunem ca în toamnă să creştem echipa şi să deschidem un birou CloudHero în SUA”, a spus CEO-ul CloudHero.

Anul trecut, compania a încheiat cu venituri de 820.000 euro pe plan local şi cu o echipă de 11 persoane. În prezent, în cadrul CloudHero lucrează 17 persoane, iar până la finalul lui 2022 compania şi-a propus să angajeze încă 20 ingineri DevOps.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO