Business Hi-Tech

Cluj IT Cluster: Modelele simple, bazate pe outsourcing, se apropie de pragul limită. Creşterea costului cu forţa de muncă trebuie să mute atenţia către sectoare mai inovatoare, către produse create în România

Stelian Brad, preşedintele Cluj IT Cluster

Stelian Brad, preşedintele Cluj IT Cluster

Autor: Laurentiu Cotu

31.03.2017, 00:05 417
Creşterea costului cu forţa de muncă trebuie să mute atenţia către sectoare mai inovatoare, către produse create în România.
 
Economia românească trebuie să evolueze de la modelele bazate preponderent pe productivitate, la cele bazate pe inovaţie.
 
Transformarea structurală a unui sector economic se poate realiza pe mai multe dimensiuni, de la reconfigurarea acestuia pentru a dezvolta soluţii cu valoare adăugată mai ridicată până la di­versi­ficarea şi generarea de afaceri noi sau do­menii economice noi, prin com­binarea cu alte sectoare tradi­ţio­nale, au transmis reprezentanţii Cluj IT Cluster în cadrul celei de-a cincea ediţii a forumului regional Cluj Innovation Days, organizat la Cluj-Napoca.
 
„Sectorul IT din această regiune a ajuns la un punct de inflexiune în care modelele de afaceri simple, bazate pe servicii de outsourcing, se apropie de pragul limită al competitivităţii, ca urmare a creşterii costului cu forţa de muncă. Soluţia stă în inovare şi în ali­nierea strategică a sectorului IT la câteva direcţii de specializare, funda­mentate pe elemente de proprietate intelectuală autohtonă“, a declarat Stelian Brad, preşedintele Cluj IT Cluster, în cadrul evenimentului Cluj Inno­vation Days de la Cluj-Napoca.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO