Business Hi-Tech

ClusterPower a inaugurat cel mai mare centru de date din România, într-un proiect cu o valoare iniţială de aproape 40 mil. euro, care îşi propune stimularea creşterii economice a regiunii

Cosmin Georgescu, CEO al ClusterPower

Cosmin Georgescu, CEO al ClusterPower

Autor: Alexandra Cepăreanu

07.04.2022, 16:28 130

ClusterPower, companie înfiinţată în 2019 de antreprenorii români Cosmin Georgescu, Vladimir Ester şi Carmen Ursa Georgescu, a inaugurat pe data de 1 aprilie 2022 cel mai mare centru de date din România, în Mischii, judeţul Dolj, într-un proiect cu o valoare iniţială de aproape 40 de milioane de euro, care va fi finalizat în 2025, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„(...) România va beneficia de un instrument necesar digitalizării naţionale şi va intra, astfel, în rândul ţărilor care se pot baza pe o infrastructură digitală puternică, capabilă să se racordeze la cerinţele actuale, dar şi viitoare, ale pieţei globale. Mai mult decât atât, construcţia data center-ului ClusterPower va însemna pentru noile generaţii de elevi şi studenţi români interesaţi de specializarea în domeniul IT, facilitarea accesului la cel mai puternic calculator disponibil la momentul actual în România, bazat pe tehnologia Nvidia DGX”, a spus Cosmin Georgescu, CEO al ClusterPower.

Parcul tehnologic construit de ClusterPower în judeţul Dolj se întinde pe o suprafaţă de 25.000 mp şi va include un centru de infrastructură de Inteligenţă Artificială one-stop-shop, dezvoltat cu tehnologia Nvidia - liderul mondial pe zona de hardware destinat aplicaţiilor de inteligenţă artificială.

De asemenea, campusul dispune de o infrastructură de calcul performantă, necesară dezvoltării de soluţii digitale de ultimă generaţie, cu valoare adăugată ridicată.

„De infrastructura pusă la dispoziţie de ClusterPower vor putea beneficia toţi agenţii economici din regiunea Europei de Sud-Est, primul beneficiar fiind economia României. Data center-ul oferă infrastructură de tip cloud ce funcţionează în mod activ, pe echipamente fizic separate, arhitectură de comunicaţii de tip leaf-spine, tehnologie Application Centric Infrastructure (ACI) şi servere Cisco UCS-X de generaţie nouă cu procesoare Intel şi capacitate mare de memorie care permit rularea sarcinilor critice de lucru”, au mai transmis reprezentanţii ClusterPower.

La inaugurarea centrului de date, clienţii şi invitaţii prezenţi au participat la un tur al campusului. Astfel, acestora le-au fost prezentate infrastructura, sistemul de cloud, dar şi sistemele de comandă şi de control la distanţă şi tehnologia de ultimă generaţie pe care centrul de date le pune la dispoziţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO