Business Hi-Tech

CNN va prezenta pe site clipuri video gratuite

17.05.2005, 19:52 16

Incepand din luna luna iunie, postul de televiziune CNN va oferi pe site-ul sau clipuri video cu stirile zilei care vor putea fi accesate gratuit, renuntand la taxa de 4,95 de dolari pe luna perceputa pana acum pentru vizionarea lor.

Conducerea companiei vizeaza astfel cresterea numarului de vizitatori de pe site, lucru care poate fi exploatat ulterior prin includerea de oferte de publicitate online, scrie The New York Times. In acest moment, cel mai vizionat canal de stiri, Fox News, dar si CBS News ofera clipuri video cu stiri in mod gratuit. Pana acum, CNN si ABC News ofereau acest serviciu contra unei taxe.

CNN nu va renunta definitiv la taxele percepute pentru continut online, ci va oferi utilizatorilor acces la intreaga sa baza de date de clipuri in format digital, din 1996 pana in prezent. Compania nu a facut publica insa deocamdata valoarea taxei care va fi perceputa din toamna pentru acest serviciu.

Site-ul CNN are o medie de audienta de 22,4 milioane de vizitatori unici pe luna, fiind cel mai vizitat site de stiri. Cel mai apropiat rival este MSNBC, cu aproximativ 21 de milioane de vizitatori unici pe luna.

Spre comparatie, Fox News, care are cele mai mari ratinguri de audienta pe TV in SUA, are pe site numai 5,5 milioane de vizitatori unici pe luna, sub nivelul ABC News, care aduna 7,8 milioane de vizitatori.

CBS News are pe site 3,66 milioane de vizitatori.

Se pare ca CNN.com a castigat serios in urma plasarii de reclame online, insa nu a adoptat sistemul de reclame text al Google, ci a mers spre clipuri video inserate in paginile sale.

Un clip de 15 secunde nu incomodeaza foarte mult si este si platit mai consistent de client, spun analistii din acest domeniu. Piata reclamelor pe Internet s-a cifrat anul trecut la 6,9 miliarde de dolari (5,56 miliarde de euro) la nivel mondial, iar in 2005 va urca spre 8,8 miliarde de dolari (6,76 miliarde de euro), spun oficialii agentiei de publicitate McCann-Erickson.

dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO