Business Hi-Tech

Codruţ Săvulescu, Huawei Romania: Ţările care aveau o industrie IT&C dezvoltată în 2003, la pandemia de SARS, au recuperat rapid peste 70% din pierderile economice. Acum când avem 4G şi 5G recuperarea va fi mai rapidă

ZF Digital Summit `20

Codruţ Săvulescu, Huawei Romania: Ţările care aveau o...

Autor: Alex Ciutacu

04.11.2020, 17:17 351

Ţările în care industria IT&C era deja dezvoltată la începutul anilor 2000 au trecut mult mai bine din punct de vedere economic peste impactul pandemiei de SARS din 2003, ceea ce indică un potenţial de revenire rapidă în contextul actual, după finalul pandemiei de Covid-19, a explicat Codruţ Săvulescu, senior solution manager, Huawei România, în videoconferinţa ZF Digital Summit `20.

„Aş vrea să încep cu puţină istorie şi să zic aşa referitor chiar la perioada pe care o trecem. În 2003 când virusul SARS-CoV a lovit lumea un raport arăta că ţările care au avut o industrie foarte dezvoltată de IT&C şi-au recuperat peste 70% din pierderile economice la vremea respectivă. Acum când avem 4G şi 5G recuperarea va fi mult mai rapidă dacă avem o infrastructură de comunicaţii şi de IT care să fie în picioare, să funcţioneze şi să servească nevoile cetăţenilor din România”, a declarat Codruţ Săvulescu.

În cadrul videoconferinţei, jucătorii din industria de telecom au abordat subiectul excluiderii echipamentelor Huawei din construcţia viitoarelor reţele, însă au încercat să atragă atenţia asupra aspectelor tehnice şi a impactului, nu doar a aspectelor politice care conduc astăzi conversaţia.

„Apreciez onestitatea cu care au prezentat operatorii faptele şi apreciez că se pune problema în legislaţie de o abordare tehnică a subiectului, nu politică. Lucrăm într-o lume tehnică, în care elementul repetitiv şi demonstrat este cel care trebuie să primeze atunci când luăm o decizie, chiar şi o decizie politică. Mă aştept ca statul român să aibă o decizie pertinentă şi documentată din punct de vedere tehnic referitor la cum va merge pe viitor societatea românească în domeniul telecomunicaţiilor. Implicaţiile sunt multe, atât în domeniul industriei în sine, cât şi pentru cetăţenii românii şi pentru busines în general pentru că tehnologia 5G se adresează atât oamenilor cât şi industriilor verticale”, a adăugat specialistul Huawei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO