Business Hi-Tech

Cofondatorul Google Larry Page a cheltuit în secret 100 mil. dolari pe maşini zburătoare

Cofondatorul Google Larry Page a cheltuit în secret 100...

Autor: Lorena Cornea

09.06.2016, 17:35 519

Cofondatorul Google si CEO-ul Alphabet, miliardul Larry Page, care are o avere de $29.2 mld.,  a cheltuit mai mult de $100 mil. pe un start-up căruia i-a pus bazele în 2010, pentru a construi o flotă de maşini zburătoare ale viitorului.

În urmă cu trei ani, în Silicon Valley înflorea un interes pasager pentru un start-up numit Zee.Aero. Compania îşi aşezase tabăra chiar lângă cartierul general Google în Mountain View, California, un lucru curios, pentru că Google deţinea monopol absout asupra terenurilor înconjurătoare.

La scurt timp, curiozitatea presei a crescut şi un reporter s-a apropiat suficient de mult încâ să vadă ce se intâmpla în curtea Zee.Aero: un mic avion complet electric care putea decola şi ateriza pe verticală – sau mai bine zis, o maşină zburătoare, potrivit Bloomberg.

Se pare că Zee.Aero nu aparţine nici de Google, nici de Alphabet, compania părinte a Google. Zee.Aero a fost fondată în exclusivitate de Larry Page, dar acesta a cerut ca implicarea lui să fie ţinută secretă faţă de public, potrivit declaraţiilor unor apropiaţi pentru Business Insider.

Sursă FOTO: Bloomberg

Până şi pagina web a companiei este una minimală, care nu lasă prea mult la vedere pentru curioşi.

Practic, Page îşi foloseşte propria avere pentru a creea un viitor sustenabil pentru toţi cei care vin din urmă, iar Zee.Aero pare să nu fie singurul pas. Se pare că miliardul ar fi fondat un al doilea start-up, numit ”Kitty Hawk”. Kitty Hawk este o companie total independentă de Zee.Aero, dar are scopuri asemănătoare, axându-se tot pe construcţia de maşini zburătoare electrice.

Zee.Aero a trecut de la stadiul ipotetic la cel palpabil de multă vreme, având deja două prototipuri de nave zburătoare într-un hangar din apropiere, potrivit Bloomberg, care zboară regulat pentru a fi testate.

Acum compania are aproximativ 150 de angajaţi şi este într-o continuă căutare de noi talente inginereşti din domeniul aerodinamicii sau IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO