Business Hi-Tech

Colapsul Silicon Valley Bank: Unor start-up-uri tech din România cu operaţiuni în SUA le-a trecut glonţul pe la ureche. Fondator de start-up: “Încă suntem şocaţi de ceea ce se întâmplă. (…) Nu am apucat să retragem banii, am pus ordinul de a-i muta din SVB în România vineri, dar nu s-a procesat încă”

Colapsul Silicon Valley Bank: Unor start-up-uri tech din...

Autor: Adrian Seceleanu

19.03.2023, 00:02 9927

Mai multor start-up-uri tech pornite din România, care s-au extins la nivel global şi au intrat pe piaţa americană, le-a trecut glonţul pe la ureche în acest week-end: îşi deschiseseră conturi şi aveau sume importante în conturi la banca preferată de ecosistemul de VC-uri şi start-up-uri tech din SUA: Silicon Valley Bank. Până la anunţul autorităţilor americane că depozitele vor fi returnate integral, ultimele zile au fost unele cu mari emoţii şi pentru start-up-uri dar şi pentru investitorii lor în condiţiile în care la un moment dat părea că toţi deponenţi vor primi înapoi banii doar în limita celor 250.000 de dolari garantaţi, pentru restul sumelor fiind vehiculate o sumedenie de scenarii neclare privind perioada de recuperare.

ZF a fost în contact în acest week-end cu mai multe fonduri de investiţii şi fondatori de start-up-uri încercând să afle detalii despre impactul colapsului SVB pentru proiecte lansate din România, în condiţiile în care era clar că pentru antreprenorii porniţi să cucerească piaţa din SUA SVB era probabil prima opţiune pentru a deschide un cont.

“Aveam bani la SVB. Nu am apucat să retragem banii, am pus ordinul de a-i muta din SVB în Rmânia vineri, dar nu s-a procesat încă. Avem acces la cont, ne putem loga în SVB, sperăm luni să se facă tranzacţia”, a declarat pentru ZF...

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO