Business Hi-Tech

Combox crede ca piata poate cadea si cu 40%

05.02.2009, 18:06 53

Distribuitorul de produse IT Combox Delivery a inregistrat anul trecut o crestere de peste patru ori a cifrei de afaceri, la 19 milioane dolari, depasind cu sapte milioane dolari obiectivele stabilite la jumatatea anului.

Combox Delivery este detinuta, in mod egal, de Asesoft Distribution, companie de distributie IT parte a grupului Asesoft, controlat de omul de afaceri Sebastian Ghita, si de directorul general al companiei, Vlad Dumitru. Compania are o retea de peste 800 de reseleri in tara.
"Pentru noi, 2008 a fost un an bun. Segmentele cu cea mai importanta crestere sunt cel al memoriilor externe si cel al accesoriilor si perifericelor pentru PC, iar pe mediile optice de stocare am observat o stagnare a businessului, indusa si de comprimarea pietei la nivel global", a declarat directorul general al companiei, Vlad Dumitru.
In 2007, compania a raportat o cifra de afaceri de 4,5 milioane de dolari, triplu fata de nivelul din 2006.
In acest an, Combox Delivery nu va fixa un obiectiv privind cifra de afaceri, ci doar de crestere usoara a nivelului de profitabilitate.
Potrivit directorului companiei, evolutia pietei de profil in 2009 este incerta, plaja de previziuni intinzandu-se de la stagnare pana la scaderea cu 40%, dar criza ar putea avea "unele efecte ciudate, precum cresterea accelerata a preturilor datorata unor falimente ale marilor producatori si micsorarii ofertei".
"Acest lucru ar putea duce la stoparea erodarii preturilor, atat de comuna in anii anteriori. De asemenea, reducerea personalului si inasprirea procedurilor interne ale companiilor cer o investitie in infrastructura IT. Aceste lucruri pot stimula piata. In ceea ce ne priveste, suntem destul de optimisti. Traditional, suntem unul din distribuitorii cu cel mai agresiv nivel de pret de pe piata, iar anul acesta pretul va fi factorul cheie. Acoperim circa 50% din retelele de retail si avem resursele financiare si logistice pentru cresterea acestui nivel", a adaugat Dumitru.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO