Business Hi-Tech

Combox tinteste afaceri de 4 mil. euro

19.09.2007, 17:45 23

Compania de distributie de produse IT&C Combox Delivery, detinuta in mod egal de oamenii de afaceri Vlad Dumitru si Sebastian Ion, si-a bugetat pentru acest an afaceri de 4 milioane de euro, fata de 1,19 milioane de euro in 2006.
Compania, infiintata in anul 2004, a facut anul trecut un profit net de 175.000 de euro si a avut doi angajati, conform datelor disponibile pe pagina web a Ministerului Economiei si Finantelor.
Compania distribuie de la monitoare si calculatoare pana la accesorii si alte medii de stocare, printr-o retea de peste 500 de reselleri si prin lanturi retail.
Compania distribuie marcile Aiptek, Fujitsu, Gembird, Grundig, HP, InfiniMax, LG, Mecmar, Miyako, Serioux, Silicon Power, VMARK, VMK si Zioncom.
Cea mai mare pondere din totalul vanzarilor companiei este reprezentata de monitoare si sisteme PC, celelalte categorii de produse distribuite (memorii flash, medii optice de stocare, accesorii PC) avand cote aproximativ egale din afacerile Combox.
Compania va incepe sa distribuie pe piata locala si baterii si acumulatori Fujitsu, avand drept obiectiv distributia intr-un an a peste 600.000 de unitati.
"Pentru urmatoarele 12 luni, ne-am fixat ca target o cota de 3% pe piata bateriilor brand-name, pe care o estimam la 20-22 de milioane de unitati", a declarat Vlad Dumitru - director general al Combox Delivery.
Reprezentantii distribuitorului IT estimeaza ca piata locala de profil va creste cu peste 10% pe an, mai repede decat tarile din regiune.
"Se preconizeaza o crestere anul acesta si in urmatorii ani de 10-15%/an, Romania avand un trend ascendent mai accentuat decat tarile din regiune. Referindu-ma strict la produsele distribuite de noi, cele mai dinamice segmente sunt memoriile flash si gadget-urile, fiind de notorietate apetitul consumatorilor pentru dispozitivele portabile, lucru ce va influenta pozitiv si piata de baterii si acumulatori", a declarat Alina Carabasu, director de marketing al Combox Delivery.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO