Business Hi-Tech

Comercianţii vor plăti comisioane cu minimum 50% mai mici la plăţile cu cardul

Comercianţii vor plăti comisioane cu minimum 50% mai...

Autor: Ioana Nita

09.12.2015, 00:08 1223

Impactul reducerii comisioanelor interbancare pentru plăţile cu cardul se va resimţi în timp şi în preţuri, spun comercianţii online.

Reducerea comisioanelor inter­ban­care la plata cu cardul de la aproximativ 1,2% la cel mult 0,3% în urma unei de­cizii luate la nivelul UE va avea un impact pozitiv asupra utilizării cardurilor bancare pentru plata în magazine mai ales în mediul online în condiţiile în care comisioanele totale plătite de comercianţi ar putea scădea cu câteva zeci de procente, potrivit jucătorilor din industria de profil.

Comisioanele interbancare reprezentau cel puţin 50% din taxa totală percepută de bănci comercianţilor pentru acceptarea plă­ţilor cu cardul, restul reprezentând o serie de al­te taxe, precum cele de men­te­nanţă. Aces­te comisioane se reduc de la aproxi­ma­tiv 1,2% la 0,2% pentru plăţile cu cardurile de de­­bit şi 0,3% pentru cele de credit, mă­su­ră ca­­­re intră în vigoare de astăzi la nivel na­ţio­nal.

„Odată cu reducerea comisionului inter­ban­car şi cea a comisionului de procesare, plata online devine extrem de accesibilă pen­tru comercianţi. În consecinţă, toate ma­gazinele online, începând cu marii jucători, până la e-shop-urile medii şi mici, vor opta pentru plata digitală, care va câştiga teren important în faţa cash-ului. Putem spune, fără niciun fel de dubiu, ca vom asista, anul viitor, la o creştere de cel puţin 30% a volumului de tranzacţii online cu cardul faţă de 2015“, a declarat Antonio Eram, CEO şi fondatorul Netopia  mobilPay, unul dintre cei mai mari procesatori de plăţi online din România, alături de PayU .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO