Business Hi-Tech

Compania americană de software DataArt a preluat firma locală Lola Tech din Cluj-Napoca şi vrea să investească în extinderea operaţiunilor

Compania americană de software DataArt a preluat firma...

Autor: Roxana Rosu

04.10.2022, 11:21 258

Firma locală de software Lola Tech Cluj-Napoca a fost achiziţionată de DataArt, companie de inginerie software cu sediul central în New York şi peste 20 de birouri în SUA, Europa, Orientul Mijlociu şi America Latină.

DataArt are o echipă de peste 6.000 de profesionişti şi are în plan extinderea operaţiunilor de la Cluj.

Compania a fost asistată în tranzacţie de o echipă integrată de specialişti ai PwC România şi D&B David şi Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România.

“Ne bucurăm că am fost alături de DataArt în această tranzacţie importantă care marchează intrarea companiei pe piaţa din România. Planurile de dezvoltare anunţate de DataArt reconfirmă talentul şi pregătirea specialiştilor IT români în a dezvolta soluţii inovatoare la nivel global. Le mulţumesc tuturor colegilor care au contribuit la succesul acestei tranzacţii", a declarat Andreea Mitiriţă, Partener PwC România.

Echipa PwC România a fost formată din Andreea Mitiriţă, Partener, Irina Nuţescu, Senior Manager, Ştefan Cristescu, Senior Manager, Mădălin Manea, Manager, Ştefania Chiricu, Senior Associate, Andreea Florentina Armencea, Associate, şi Diana Jinaru Bratu, Associate. Echipa D&B David şi Baias a fost coordonată de Anda Rojanschi, Partener, şi alcătuită din Adina Oprea, Avocat Senior Coordonator, Adriana Popa, Avocat Colaborator şi Diana-Beatrice Bortăş, Avocat Junior.

”Tehnologia este unul dintre motoarele activităţii de fuziuni şi achiziţii din ultimii ani, având în vedere că digitalizarea influenţează tot mai mult creşterea companiilor din toate industriile şi relevanţa lor pe piaţă. La nivel global, în prima jumătate a anului 2022, numai tranzacţiile pe segmentul software au reprezentat aproximativ un sfert din piaţa totală de M&A şi vedem în continuare oportunităţi în acest domeniu”, a declarat Anda Rojanschi, Partener D&B David şi Baias.

DataArt este o firmă globală de inginerie software cu sediul central în New York, o echipă de peste 6.000 de profesionişti şi peste 20 de birouri în SUA, Europa, Orientul Mijlociu şi America Latină.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO