Business Hi-Tech

Compania americană Dropbox cere un credit de 600 mil. de dolari înainte de listarea pe bursă

Compania americană Dropbox cere un credit de 600 mil. de...

Autor: Ioana Nita

31.03.2017, 00:00 214
Compania americană Dropbox, care le oferă utilizatorilor persoane fizice şi companii un serviciu online de stocare a datelor în cloud, a solicitat un credit de 600 milioane de dolari de la şase bănci, tranzacţia fiind condusă de JPMorgan Chase & Co., potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg. 
 
Solicitarea creditului vine într-o perioadă în care start-up-ul american face demersurile necesare pentru a se lista la bursă anul acesta. Reprezentanţii companiei, înfiinţată în San Francisco în urmă cu 10 ani, s-au tot întâlnit cu bancheri pentru a discuta planul listării la bursă. Compania nu a stabilit însă încă o dată exactă, însă consultanîii în domeniu estimează că aceasta va fi pregătită pentru listare până la finalul anului. 
 
Reprezentanţii Dropbox au refuzat să comenteze informaţiile. Aceştia au precizat însă că start-up-ul nu se grăbeşte să se listeze la bursă şi că este aproape de a trece pe profitabilitate. Cash-flow-ul companiei este pozitiv, veniturile anuale depăşind un miliard de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO