• Leu / EUR4.9486
  • Leu / GBP5.5502
  • Leu / USD5.1027
Business Hi-Tech

Compania de analiză IT Gartner plasează Vodafone ca lider global pentru serviciile de conectivitate bazate pe IoT în raportul Magic Quadrant. Erik Brenneis, CEO IoT, Vodafone Business: IoT a devenit un activ operaţional esenţial, la fel de important ca electricitatea

Compania de analiză IT Gartner plasează Vodafone ca lider global pentru serviciile de conectivitate bazate pe IoT în raportul Magic Quadrant. Erik Brenneis, CEO IoT, Vodafone Business: IoT a devenit un activ operaţional esenţial, la fel de important ca electricitatea

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.02.2022, 18:14 50

Vodafone este pentru a opta oară lider global pentru serviciile de conectivitate bazate pe IoT, potrivit raportului Magic Quadrant realizat de compania de analiză IT Gartner. Vodafone Business a înregistrat un avans al conexiunilor de peste 20% în ultimele 12 luni - 136 milioane în prima jumătate a anului financiar care se va încheia în 2022, faţă de 112 milioane în prima jumătate a anului financiar încheiat în 2021.

„IoT a devenit un activ operaţional esenţial, la fel de important ca electricitatea, pentru business-urile din întreaga lume. Pe măsură ce digitalizarea continuă să accelereze, vom continuă să oferim clienţilor care beneficiază de servicii IoT anvergură globală, calitatea serviciilor şi suportul operaţional de care au nevoie pentru a-şi maximiza eficienţa, optimiza operaţiunile şi minimiza impactul asupra mediului”, a spus Erik Brenneis, CEO IoT al Vodafone Business. 

În ultimul an, Vodafone a continuat să inoveze în segmentul IoT, îmbunătăţind rezilienţa clienţilor şi ajutându-i să rămână competitivi, să furnizeze produse conectate inovatoare şi să genereze noi surse de venituri.

„Ariile de inovare includ redefinirea calităţii serviciilor, utilizarea în premieră a SIM-aş-a-Platform, stimularea utilizării de video analytics pentru IoT, construirea fundaţiei 5G pentru IoT şi crearea de noi modele comerciale pentru clienţii serviciilor bazate pe IoT”, au mai transmis reprezentanţii companiei.

De asemenea, Vodafone are în prezent centre de competenţe în domeniul auto, e-Sănătate/monitorizare de la distanţă, agricultură inteligentă şi producţie.

„Vodafone Business continuă să furnizeze conectivitate şi soluţii bazate pe IoT către o gama largă de clienţi – precum Controlant, pe care l-a ajutat, prin monitorizare în timp real, să reinventeze lanţul frigorific pentru vaccinurile COVID-19 sensibile la temperatura şi produse alimentare; Ford - revoluţionarea lanţului de fabricaţie cu ajutorul reţelelor private 5G; fermieri, prin soluţiile de agricultură bazate pe IoT, pentru a avea culturi sustenabile.”

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9486
Diferență: 0,0141
Ieri: 4.9479
Azi: 5.1027
Diferență: -1,4809
Ieri: 5.1794
Azi: 5.5502
Diferență: 0,2384
Ieri: 5.5370
Azi: 5.2060
Diferență: -0,1821
Ieri: 5.2155