Business Hi-Tech

Compania de stat Radiocom: Nu înţelegem de ce ANCOM vrea limite la utilizarea în comun a spectrului de către operatori

Compania de stat Radiocom: Nu înţelegem de ce ANCOM...

Autor: Adrian Seceleanu

23.12.2019, 00:05 667

Modul în care ANCOM a scris proiectul de decizie privind introducerea partajării spectrului radio sugerează că arbitrul telecom şi-ar dori de fapt să păstreze neschimbat cadrul de reglementare, afirmă surse din piaţă.

Modul în care Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a scris proiectul de decizie prin care se pregăteşte să introducă în premieră în România posibilitatea ca firmele de comunicaţii să-şi folosească în comun spectrul radio - respectiv li­mi­tat la anumite benzi de frecvenţă şi doar pentru anumiţi operatori - nu este „justificat“, afirmă reprezentanţii com­paniei de comunicaţii de stat Radiocom, într-un răspuns transmis la o solicitare a ZF.

„Radiocom apreciază că regle­mentarea în România a conceptului de spectrum-sharing  reprezintă doar o transpunere în legislaţia românească a normelor adoptate la nivel european. Din acest punct de vedere apreciem că restrângerea aplicării conceptului  la  banda de 3400-3800 MHz  poate re­prezenta o limitare care nu se justifică“, au precizat pentru ZF reprezentanţii operatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO