Business Hi-Tech

Compania din spatele TikTok pariază pe „capitala” asiatică a startup-urilor: ByteDance plănuieşte investiţii de miliarde de dolari şi vrea să facă sute de angajări în următorii trei ani

Compania din spatele TikTok pariază pe „capitala”...

Autor: Alex Ciutacu

11.09.2020, 13:53 137

ByteDance, compania din spatele TikTok, plănuieşte o investiţie de ordinul miliardelor de dolari şi recrutarea a sute de oameni în Singapore, „capitala” asiatică a startup-urilor, în următorii trei ani, conform unor surse citate de Reuters.

Compania a început să cumpere din ce în ce mai multe servere pentru cloud computing în Singapore, ca o variantă de rezervă pentru datele stocate în SUA, pe fondul scandalului pornit de preşedintele american Donald Trump.

O altă sursă a declarat pentru Reuters că TikTok a început să mute ingineri din China în Singapore încă de la începutul anului.

Publicaţia americană Bloomberg a relatat anterior că ByteDance plănuieşte să-şi stabilească în Singapore sediul central pentru Asia de Sud-Est, ca parte a expansiunii globale.

Investiţiile plănuite pentru Singapore vin în contextul în care compania ByteDance este forţată să vândă activele TikTok din SUA, sub presiunea admnistraţiei Trump care susţine că aplicaţia prezintă un risc la adresa securităţii naţionale, din cauza cantităţilor imense de date pe care le colectează de la utilizatorii din SUA.

Preşedintele Donald Trump a impus un termen-limită la data de 20 septembrie pentru vânzarea activelor, însă compania ar putea depăşi acest termen, după apariţia unor noi reglementări în China, care complică negocierile cu Microsoft şi Oracle.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO