Business Hi-Tech

Compania High-Tech Systems & Software, cu 400 de angajaţi, estimează afaceri de peste 33 mil. euro în 2022, plus 20%. „Anul acesta investim 5,5 mil. euro în dezvoltarea internaţională. Vrem să ne asociem cu diverşi jucători din Europa de Nord”

Bogdan Dumitrescu, CEO al companiei Htss

Bogdan Dumitrescu, CEO al companiei Htss

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.02.2022, 15:30 1052

High-Tech Systems & Software (Htss), specializată în furnizarea de servicii software de business, a încheiat anul 2021 cu afaceri de 27,7 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 15% faţă de anul precedent, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Pentru anul în curs, reprezentanţii companiei estimează afaceri de peste 33 milioane de euro.

„Chiar dacă situaţia epidemiologică la nivel internaţional rămâne una incertă, Htss estimează o creştere de 20% a cifrei de afaceri, până la 33,1 milioane de euro, bugetând totodată investiţii de peste 5 milioane de euro, care să susţină o dezvoltare accelerată”, au transmis reprezentanţii companiei.

În prezent, în cadrul companiei lucrează 400 de angajaţi, Htss având clienţi în 11 ţări din Europa Centrală şi de Vest. Astfel, compania va investi în dezvoltarea internaţională anul acesta şi mai are în plan să recruteze 200 de angajaţi în următorii doi ani.

„În perioada următoare dorim să ne asociem cu diverşi jucători din Europa de Nord, unde am identificat oportunităţi reale de creştere. Pentru a ne extinde prezenţa geografică, precum şi gama de produse cloud şi SaaS (Software as a Service) pe care le oferim, intenţionăm ca în următorii doi ani să ne mărim echipa cu 50%, de la 400 la 600 de angajaţi”, a spus Bogdan Dumitrescu, CEO al companiei Htss.

Reprezentantul Htss a adăugat că investiţiile merg şi în zona de instruire a angajaţilor din cadrul companiei, care se desfăşoară în cadrul Academiei interne de IT. 

„Avem o Academie IT pe care o folosim în scopuri interne şi care ne ajută să asimilăm rapid cele mai noi tehnologii, precum Machine Learning, Inteligenţă Artificială sau Blockchain, tehnologii pe care mai apoi să le folosim în dezvoltarea noilor noastre produse. Este bine cunoscută nevoia de resursă umană de calitate în zona IT, iar noi încercăm pe cât posibil să dezvoltăm intern aceste capabilităţi, iar mai apoi, prin pachetele salariale pe care le oferim, bonusuri şi mediul de lucru, să ne asigurăm că aceşti profesionişti rămân alături de noi pentru cât mai mult timp”, a mai spus Bogdan Dumitrescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO