Business Hi-Tech

Compania internaţională Modus Create, care are un birou şi în Cluj, achiziţionează firma românească de inginerie software Clarisoft. Sarah McCasland, Modus Create: Achiziţia Clarisoft ne ajută să ne extindem la nivel european

Compania internaţională Modus Create, care are un birou...

Autor: Alexandra Cepăreanu

12.01.2023, 14:46 149

Modus Create, o companie internaţională de consultanţă în transformare digitală, prezentă la nivel naţional cu un birou în Cluj-Napoca – în cadrul căruia lucrau 21 de angajaţi în 2021, potrivit datelor publice -,  anunţă achiziţia Clarisoft, o companie românească de inginerie software, scrie publicaţia businesswire.com.

„Continuăm să adăugăm noi capabilităţi şi talente care să ne ajută să aprofundăm expertiza din cadrul Modus Create. Achiziţia Clarisoft ne ajută să ne extindem la nivel european şi ne consolidează ofertele în dezvoltarea de soluţii software pentru întreprinderi, platforme cloud şi livrarea de microservicii”, a spus Sarah McCasland, Chief Strategy Officer, Modus Create, arată sursa citată.

„În această tranzacţie am văzut o oportunitate pentru Clarisoft de a face parte dintr-o organizaţie mai mare, oferind în acelaşi timp tipul de serviciu pe care îl aşteptă clienţii noştri. Vom aduce expertiză şi vom extinde domeniul de aplicare al echipei de inginerie software din cadrul Modus. De asemenea, aşteptăm cu nerăbdare să oferim clienţilor noştri serviciile pe care Modus le are în direcţii precum modernizarea platformelor şi operaţiunilor digitale”, a transmis Bogdan Bucura, CEO al Clarisoft.

Astfel, achiziţia Clarisoft este a cincea tranzacţie a Modus Create din ultimele 12 luni, reprezentând şi cea de-a treia achiziţie făcută de către companie pe piaţa europeană.

Clarisoft Technologies Rom, care are sediul în Bucureşti, cunoscută pentru dezvoltarea de soluţii software pentru întreprinderi medii şi mari şi instituţii guvernamentale din întreaga lume, în special active în sectoare precum sănătatea, automobile, finanţe şi telecomunicaţii, a închis anul 2021 cu afaceri de peste 10,2 mil. lei, în creştere cu aproape 35% faţă de anul precedent, arată ultimele date publice. Compania număra 33 de angajaţi, la finalul lui 2021.

Subsidiara din Cluj-Napoca a Modus Create a înregistrat afaceri de peste 5,4 mil. lei la finalul anului 2021, ultimul an pentru care există date publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO