Business Hi-Tech

Compania locală de software Trencadis, afaceri de 24,5 mil. euro în 2022, plus 21%. „Rezultatele estimate la începutul anului trecut au fost depăşite şi pipeline-ul de proiecte pentru 2023 este consistent”

Marian Murguleţ, CEO al Trencadis

Marian Murguleţ, CEO al Trencadis

Autor: Alexandra Cepăreanu

01.02.2023, 12:36 248

Trencadis, companie de tehnologie specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software complexe pentru sectorul guvernamental şi cel de business, a închis anul 2022 cu afaceri de 24,5 milioane de euro (121 milioane lei), înregistrând o creştere de 21% faţă de anul precedent, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Rezultatele obţinute în 2022 de trencadis sunt cele mai bune din istoria companiei.

„Rezultatele estimate la începutul anului trecut au fost depăşite şi pipeline-ul de proiecte pentru 2023 este unul consistent, în creştere faţă de 2022 datorită competenţelor profesionale ale echipei noastre şi livrării în cele mai bune condiţii a proiectelor complexe de transformare digitală în care ne implicăm ca integrator. Prin regândirea filosofiei de business, am luat opţiunea de a deveni cel mai mare integrator românesc pe piaţa IT din sectorul public şi lucrăm în acest demers împreună cu parteneri, subcontractori şi furnizori”, a spus Marian Murguleţ, CEO al Trencadis.

El a explicat că cifra de afaceri din 2022 a fost susţinută de proiectele complexe de integrare de sisteme, de transformare digitală a unor servicii publice şi de livrare infrastructurii hardware şi software.

„Au contribuit la evoluţia cifrei de afaceri şi investiţiile în competenţele tehnice ale echipei şi în tehnologiile care au produs primele proiecte de anvergură pe soluţii de tip Big Data. În acest context, Trencadis caută în continuare specialişti pentru roluri precum Project Manageri, Business Analişti, Arhitecţi de sisteme şi specialişti Big Data şi AI.”

De asemenea, în 2022, Trencadis a continuat o serie de proiecte începute anterior în domeniul transformării digitale a administraţiei publice şi, în acelaşi timp, a lansat implementarea a opt proiecte noi de digitalizare a sectorului public.

„Printre proiectele în lucru şi începute până în anul 2022 se numără platforma digitală cu resurse educaţionale deschise Edulib, implementarea unui sistem informatic integrat pentru Primăria Fălticeni, servicii informatice pentru implementarea unei platforme integrate (municipiul Vatra Dornei) şi crearea unui sistem informatic integrat pentru simplificarea procedurilor administrative din Primăria Câmpulung Moldovenesc”, au mai transmis reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO