Business Hi-Tech

Compania românească de soluţii software KIM vrea să atragă o nouă finanţare. „Suntem deja în discuţii şi negocieri pentru atragerea unei runde de finanţare prin filiera fondurilor VC”

Vicenţiu Corbu, fondator şi CEO al KIM

Vicenţiu Corbu, fondator şi CEO al KIM

Autor: Alexandra Cepăreanu

09.02.2022, 16:02 103

Compania românească KIM, specializată în furnizarea de soluţii software pentru digitalizarea proceselor de business din industriile navale, petrol şi gaze, logistică sau producţie, finanţaţă de investitorul Andrei Pitiş în 2021, vrea să atragă o nouă rundă de finanţare şi are în plan lansarea unui nou prouds software, arată un comunicat transmis de reprezentanţii KIM.

„Urmărim să lansăm un nou produs de automatizare care va fi uşor de integrat şi va putea fi achiziţionat pe bază de abonament, vom continua direcţia începută de a scala şi livra soluţii software de automatizare a proceselor de business şi pe pieţele internaţionale. Suntem deja în discuţii şi negocieri pentru atragerea unei runde de finanţare prin filiera fondurilor VC, prin care să ne mărim cota de piaţă a produselor pe care le dezvoltăm”, a spus Vicenţiu Corbu, fondator şi CEO al KIM.

Compania KIM, fondată în 2012, a înregistrat o creştere de peste 60% a business-ului anul trecut, comparativ cu perioada similară. Previziunile financiare pentru următorii trei ani plasează compania la încasări de peste 10 milioane de euro.

„Împinse de pandemie, companiile au descoperit că prin automatizare se pot deschide noi orizonturi, noi oportunităţi, iar creşterea poate fi fenomenală. Noua dinamică a fost un semnal de alarmă pentru eficientizarea business-urilor astfel încât să facă faţă unor astfel de şocuri”, a adăugat Vicenţiu Corbu.

În 2021, KIM a a reuşit standardizarea produselor în proporţie de 90%, care acum se integrează cu sistemele existente ale beneficiarilor, putând astfel să se adreseze tuturor clienţilor care au deja astfel de sisteme, fără a fi nevoie să le schimbe. Soluţiile de automatizare KIM elimină procesul de introducere manuală a datelor, oferind vizibilitate în timp real a întregii activităţi din teren.

„Pentru unele companii, o planificare automatizată poate fi vitală în a face faţă noilor exigenţe ale pieţei. Iar KIM a reuşit să umple golul dintre activităţile offline şi sistemele digitale, prin algoritmi de AI, tehnologii mobile, QR sau NFC. Am automatizat procesele din teren şi am sincronizat datele colectate cu sistemele ERP existente. Astfel, urmărim transparent şi în timp real operaţiunile de producţie şi depozitare, utilizarea eficientă a personalului, a echipamentelor şi a materialelor, recalculăm şi ajustăm timpii de lucru pe baza comportamentelor reale ale angajaţior”, a mai spus fondatorul KIM.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO