Business Hi-Tech

Compania rusă care deţine 10% din Facebook este evaluată la 5,7 miliarde de dolari

Compania rusă care deţine 10% din Facebook este evaluată la 5,7 miliarde de dolari

Autor: Magraon Andreea

31.10.2010, 23:39 32

Mail.ru, cel mai mare portal de internet din Rusia, care deţine10% din acţiunile Facebook, reţeaua socială numărul unu în lume,intenţionează să obţină între 23,7 şi 27,7 dolari pe acţiune încadrul listării la bursa de la Londra, ceea ce evaluează companiala 5,7 miliarde de dolari, relatează cotidianul american The WallStreet Journal.

Spre deosebire de celelalte companii ruseşti care s-au listat labursă, Mail.ru este cea care va atrage atenţia celor mai mulţiinvestitori, datorită faptului că este acţionar la Facebook, careare peste 500 de milioane de utilizatori în lume, scrie cotidianulamerican. Cunoscută anterior ca Digital Sky Technologies, companiarusească mai deţine acţiuni la ICQ, un serviciu de mesageriedeţinut anterior de portalul american AOL, şi Zynga, producătorulde jocuri online. Cei mai mari investitori ai Mail.ru suntoligarhul rus Alişer Usmanov (foto), acţionar şi la clubul britanicde fotbal Arsenal, Iuri Milner, actualul director executiv algrupului, şi omul de afaceri Grigori Finger.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO