Business Hi-Tech

Companiile de tehnologie combat dezinformarea: Apple elimină din App Store aplicaţiile legate de coronavirus care nu provin de la guverne sau spitale

Companiile de tehnologie combat dezinformarea: Apple...

Autor: Dorin Oancea

06.03.2020, 03:29 61

Apple elimină din  App Store aplicaţiile legate de coronavirus care nu provin de la instituţii oficiale precum guverne sau spitale, a comunicat compania pentru CNBC.

Patru dezvoltatori independenţi au reclamat că Apple le-a respins aplicaţiile, ar fi permis oamenilor să vadă statistici despre cazurile de coronavirus din lume. Unele dintre aceste aplicaţii au folosit date din surse de încrredere, cum ar fi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Unii dezvoltatori au solicitat să nu fie numiţi pentru a evita complicaţii suplimentare.

Apple spune că analizează de unde provin datele de sănătate şi dacă dezvoltatorii reprezintă organizaţii în care utilizatorii pot avea încredere pentru a publica date exacte, cum ar fi guvernele sau organizaţiile de sănătate.

Decizia vine pe fondul restricţiilor impuse de companiile mari de tehnologie, pentru a evita dezinformările legate de epidemia de coronavirus pe platformele lor.

Luna trecută, Amazon i-a avertizat pe vânzători că va elimina produsele care pretind că ucid coronavirusul.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a scris în această săptămână că vrea să se asigure că toată lumea poate avea acces la informaţii credibile şi exacte despre epidemie şi că elimină teoriile conspiraţiei.

Google prezintă informaţii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii în partea de sus a căutărilor despre coronavirus, într-un modul special, şi a interzis reclamele pentru produse anti-coronavirus.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO