Business Hi-Tech

Companiile deţinute de gigantul francez Orange în România au avut afaceri de peste 6 mld. lei în 2019, cu un profit net de 358 mil. lei

Liudmila Climoc este CEO al Orange România din anul 2016

Liudmila Climoc este CEO al Orange România din anul 2016

Autor: Adrian Seceleanu

13.07.2020, 14:00 188

Cea mai mare creştere a veniturilor a fost înregistrată de compania dedicată furnizării de servicii financiare pe mobil Orange Money.

Cifra de afaceri cumulată a com­paniilor deţinute în România de grupul francez Orange, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicaţii, a fost în 2019 de peste 6 miliarde de lei (1,279 mld. euro), în creştere cu 1% faţă de anul precedent, arată o analiză realizată de ZF pe baza datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Profitul net cumulat pentru toate ope­raţiunile s-a ridicat la 358 mil. lei, aproape dublu faţă de anul anterior, în timp ce datoriile totale se ridicau la 3,3 mld. lei, egale cu suma din anul anterior. Numărul mediu de angajaţi s-a menţinut la aproximativ 3.600. Orange România, liderul pieţei locale de comunicaţii după numărul de clienţi, venituri şi profit, este şi cea mai importantă companie deţinută pe plan local de gigantul francez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO