Business Hi-Tech

Concedierile din tehnologie nu se opresc: După ce săptămâna trecută Facebook a anunţat un val de concedieri de 10.000 de persoane, acum Amazon anunţă că va tăia încă 9.000 de posturi, după cele 18.000 de lunile trecute

Concedierile din tehnologie nu se opresc: După ce...

Autor: Ştefan Stan

21.03.2023, 09:11 1044

Amazon a anunţat că va tăia încă 9.000 de locuri de muncă în cadrul unităţilor care includ activităţile de cloud şi publicitate, un semn că reducerea costurilor companiei se extinde în toate ariile operaţiunilor, scrie WSJ.

Directorul executiv Andy Jassy a declarat că gigantul a recrutat un număr semnificativ de angajaţi în ultimii ani, o măsură pe care a apărat-o ca fiind necesară având în vedere ceea ce se întâmpla în afacerile Amazon la momentul respectiv.

"Având în vedere economia nesigură în care ne aflăm şi incertitudinea care există în viitorul apropiat, am ales să fim mai raţionalizaţi în ceea ce priveşte costurile şi numărul de angajaţi", a spus Jassy, precizând că disponibilizările vin după ce Amazon şi-a finalizat procesul anual de planificare.

Compania a declarat anterior că va reduce 18.000 de posturi.

Valuri de reduceri de locuri de muncă au zguduit industria tehnologică. Amazon este cea mai recentă companie care a promulgat mai multe reduceri de locuri de muncă decât se preconiza anterior. Săptămâna trecută, compania mamă a Facebook, Meta, a declarat că va reduce aproximativ 10.000 de locuri de muncă în următoarele luni, al doilea val de concedieri în masă.

Amazon a investit masiv în extinderea numărului de angajaţi în prima parte a pandemiei Covid-19, în condiţiile în care oamenii şi-au transferat o mare parte din cumpărături online. Compania a adăugat aproximativ 800.000 de angajaţi, în principal la sutele sale de depozite, între sfârşitul anului 2019 şi sfârşitul anului 2021. Când cererea a început să scadă, pe măsură ce consumatorii s-au întors la magazinele de cărămidă şi mortar, Amazon a redus din domeniile de activitate care nu erau profitabile şi a îngheţat angajările.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO