Business Hi-Tech

Concurenţa a amendat HP pentru că a blocat fără explicaţii livrările de produse către 4 parteneri

Întreruperea contractului de livrare a consumabilelor a fost realizată în timpul mandatului de CEO al lui Radu Enache

Întreruperea contractului de livrare a consumabilelor a fost realizată în timpul mandatului de CEO al lui Radu Enache

Autor: Oana Stupinean

03.12.2015, 00:06 1120
Cele patru companii livrau consumabile pentru imprimantele HP deţinute de OMV-Petrom.
 
Consiliul Concurenţei (CC) a sancţionat subsidiara locală a gigantului american Hewlett-Packard, una dintre cele mai mari companii de IT din lume, cu o amendă de 3 milioane de lei (aproape 700.000 de euro) pentru că ar fi abuzat de poziţia sa domi­nantă pe segmentul impri­man­telor prin întreruperea înainte de termen şi fără vreo explicaţie a unui contract prin care furniza unui număr de patru parteneri consu­mabile pentru imprimante marca HP la preţuri speciale.
 
Anularea cu cinci luni înainte de termen a contractului HP cu cei patru parteneri s-a re­a­li­zat fără nicio explicaţie din partea HP, con­form autorităţii de concurenţă. Consu­mabilele erau destinate unui „client important din seg­men­tul business“. Concurenţa nu a men­ţionat care este numele „clientului im­por­tant“, însă do­­cu­mente disponibile pe site-ul au­to­rităţii arată că este vorba de OMV-Petrom, una din­tre cele mai mari companii din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO