Business Hi-Tech

Concurenta ancheteaza tranzactia Asesoft - Flamingo

13.01.2010, 23:05 48

Consiliul Concurentei (CC) a declansat o investigatie privindposibila incalcare a legislatiei de catre Asesoft Distribution prinpreluarea controlului asupra distributiei de produse IT a FlamingoInternational, constand in anumite relatii comerciale, si aactivitatii de reparatii in garantie inainte ca achizitia sa aibaacordul institutiei.

In cadrul acestei investigatii, inspectorii CC au realizat oinspectie inopinata la sediul Asesoft Distribution, au precizatreprezentantii CC fara a oferi detalii privind rezultatulcontrolului. Asesoft Distribution este unul dintre cei mai marijucatori de pe piata locala de distributie IT&C, cu afacerianuale apropiate de 100 de milioane de euro.

"Nerespectarea obligatiei de a nu implementa o concentrareeconomica inainte de autorizarea acesteia de catre ConsiliulConcurentei reprezinta o incalcare grava a regulilor privindcontrolul fuziunilor si achizitiilor. De aceea, ConsiliulConcurentei va utiliza toate instrumentele disponibile pentru a seasigura ca agentii economici respecta aceste reguli", a declaratpresedintele CC, Bogdan Chiritoiu.

Conform prevederilor Legii 21/1996 privind concurenta, esteinterzisa punerea in practica a unei operatiuni de concentrareeconomica pana la emiterea unei decizii de catre ConsiliulConcurentei.

Asesoft Distribution mai detine controlul, in comun, impreuna cualte persoane fizice, asupra celui mai mare retailer IT&C dinRomania, eMag.

In martie 2009, Asesoft Distribution a preluat divizia dedistributie a Flamingo International.

In urma acestui acord, mai multe contracte de distributieindirecta detinute de Flamingo Distribution Center au fosttransferate catre Asesoft Distribution. Valoarea tranzactiei nu afost data publicitatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO