Business Hi-Tech

Concurenţa suspectează eMAG de abuz de poziţie dominantă şi a făcut inspecţii inopinate la liderul retailului online ca parte a investigaţiei

Concurenţa suspectează eMAG de abuz de poziţie...

Autor: Adrian Seceleanu

22.12.2017, 14:08 24846

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă de către Dante International SA, compania din spatele eMAG - liderul pieţei locale de retail online, pe piaţa serviciilor de intermediere prin  platformele online din România.

“Dante International este o companie specializată în comerţul cu amănuntul de produse de larg consum. Pe de altă parte, societatea deţine şi administrează o platforma de tip <<marketplace>>, prin care se derulează intermedierea între comercianţii cu amănuntul şi clienţii acestora.

Investigaţia vizează un posibil comportament discriminatoriu al Dante în raport cu comercianţi cu amănuntul de produse de larg consum, care reprezintă concurenţi direcţi ai companiei, în calitate de comerciant de produse de larg consum.

În cadrul investigaţiei s-au efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei Dante International SA, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practice anticoncurenţiale analizate.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor”, conform anunţului Concurenţei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO