Business Hi-Tech

Conferinţa Microsoft Envision Forum. Preşedintele Microsoft Europa Centrală şi de Est: Tehnologia va schimba ierarhia globală a ţărilor, iar România trebuie să profite de această oportunitate

Philippe Rogge, preşedintele Microsoft Europa Centrală şi de Est

Galerie foto

Autor: Alexandra Cepăreanu, Iulian Tenchiu

20.11.2019, 08:55 417

„Cred că avem o bogăţie în ceea ce priveşte cunoştinţele şi numărul de oameni pregătiţi şi simt nevoia să transmit tuturor să iasă din zona de «nu avem», «nu putem», «suntem prea mici şi prea în spate» şi să ne concentrăm pe ce putem face şi cum putem aborda pieţe mai multe, cum putem exporta valoare din România“, a declarat Violeta Luca, general manager al Microsoft România.

România trebuie să profite de oportunităţile oferite de noile tehnologii pentru a urca în ierarhia globală a ţărilor - o oportunitate cu care ţara nu se va întâlni din nou prea curând, a declarat Philippe Rogge, preşedintele Microsoft Europa Centrală şi de Est, în cadrul conferinţei de business şi tehnologie Microsoft Envision Forum, care a avut loc ieri în Bucureşti.

„Această ţară îmi dă energie. Văd o ţară care deţine active foarte importante şi în care există o mulţime de oportunităţi. Aş putea vorbi cel puţin o jumătate de oră despre asta, vorbim de viteza internetului, educaţie, oportunităţile din piaţă. Chiar cred că în România suntem martorii unei revoluţii fantastice atunci când vine vorba de utilizarea inteligenţei artificiale. Cred că utilizarea inteligenţei artificiale reprezintă una dintre oportunităţile cheie pe care le avem. E vorba despre o oportunitate care apare doar o dată în viaţă şi care ne permite să resetăm ordinea mondială a ţărilor. Cred că prin intermediul acestei tehnologii putem repoziţiona România şi îi putem oferi un loc nou în ordinea economică mondială“, a afirmat Rogge. El a adăugat că economia ar putea câştiga 42 mld. euro dacă oportunităţile oferite de noile teh­no­logii ar fi fructificate. „Cifrele ar trebui să convingă pe toată lumea de potenţialul care există aici. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO