Business Hi-Tech

Conferinţa ZF „Cei mai mari jucători din economie 2018”. Ruxandra Vodă, Telekom România: Au crescut exponenţial consumul de date mobile şi partea de consumatori rezidenţiali

Ruxandra Vodă: „Creşte cererea de video on demand, deşi românii preferă în continuare serviciile de televiziune online. Va creşte şi cererea de produse convergente”

Ruxandra Vodă: „Creşte cererea de video on demand, deşi românii preferă în continuare serviciile de televiziune online. Va creşte şi cererea de produse convergente”

Autor: Alex Ciutacu

19.07.2018, 00:05 381

În România, consumul de date mobile şi segmentul de consumatori rezidenţiali au crecut exponenţial în 2017, iar operatorii încearcă din greu să susţină această creştere, a explicat Ruxandra Vodă, corporate communications director la Telekom România, în cadrul conferinţei ZF „Cei mai mari jucători din economie 2018”.

„Au crescut exponenţial consumul de date mobile şi partea de consumatori rezidenţiali. Este o provocare pentru operatori să-şi pregătească reţelele pentru a susţine această creştere. Mai mult, oferta noastră cu net nelimitat a avut succes”, a declarat Ruxandra Vodă.

Potrivit ANCOM, un utilizator de internet mobil a consumat, în medie, peste 1,4 GB pe lună în anul 2017, ca urmare a extinderii reţelelor 4G. Mai mult, compania Telekom mizează pe piaţa locală pe abonamente cu internet nelimitat 4G la un tarif de 5 euro pe lună pentru clienţii care au şi servicii fixe Telekom şi la un tarif de 7 euro pe lună pentru clienţii care nu contractează alte servicii. „Piaţa de telecom a crescut cu un procent de 6% anul trecut, probabil va creşte şi anul acesta. Consider că un vector important care ar duce la o creştere sustenabilă a PIB este creşterea productivităţii. Capitalul nostru uman este foarte valoros. Creşterea productivităţii ar însemna investiţii în infrastructură, mai mulţi jucători pe bursă, mai multe elemente”, a precizat Ruxandra Vodă.

Încă de anul trecut Telekom a ieşit pe piaţa locală cu oferte mai simple cu accent pe internet, precum oferta de 50 GB de date pentru streaming video la abonamente. „Creşte cererea de video on demand, deşi românii preferă în continuare serviciile de televiziune online. Va creşte şi cererea de produse convergente.”

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO