Conferinţa ZF „Republica Moldova – România. Investiţii, comerţ, finanţare”. Eugen Moşanu, Bass Systems: România pentru sectorul IT din Moldova este un fel de tutore. Există proiecte care au fost implementate doar datorită companiilor IT româneşti

20 iul 2018 Autor: Mădălina Panaete

Eugen Moşanu, director comercial al integratorului de soluţii de business Bass Systems din Republica Moldova, spune că unul dintre avantajele ţării vecine în faţa investitorilor din domeniul IT este forţa de muncă, însă acest avantaj începe să scadă din cauza faptului că tinerii pleacă în străinătate, inclusiv în România.

„În Republica Moldova, unul dintre cele mai mari avantaje este capitalul uman  din IT care din păcate emigrează peste hotare, inclusiv în România, care a devenit un centru de servicii pentru corporaţii mari. Este important ca în educaţie trebuie să fie făcută o schimbare în vederea instruirii specialiştilor pe nişte produse care pot fi aplicate şi utilizate în prima zi după ce tinerii părăsesc băncile facultăţii”, a spus managerul în cadrul conferinţei „Republica Mol­dova – România. Inves­tiţii, comerţ, finan­ţare”. Evenimentul a fost organizat de ZF la Chişi­nău împreună cu Banca Transil­vania şi Vic­to­riabank. Aceasta a fost prima conferinţă organi­zată de ZF în Chişinău, evenimentul reunind peste 230 de antreprenori, ban­cheri, manageri şi consultanţi din România şi Republica Moldova. ZF a încercat să găsească împreună cu me­diul de business din Repu­blica Moldova cele mai bune idei pentru dezvol­tarea culturii antre­pre­noriale şi de business de peste Prut, dar şi a relaţiilor de afaceri dintre România şi Republica Moldova.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.07.2018

 
Cuvinte cheie:
moldova
, it
, conferinta
, proiecte
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide