Business Hi-Tech

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea reţelei de fibră optică Netcity de către Direct One

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea reţelei de...

Autor: Cristina Bellu

23.12.2016, 12:05 208
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Netcity Telecom, operatorul reţelei subterane pentru fibră optică a Capitalei, de către compania Direct One, operatorul unei reţele naţionale de peste 5.500 de kilometri de fibră optică, care este parte a grupului de firme controlate de antreprenorii români Teofil Mureşan şi Simion Mureşan.
 
Compania va prelua pachetul integral de acţiuni ale operatorului deţinut de către UTI Netcity Investment  şi UTI Grup , în urma unui acord semnat în luna septembrie de către cele două părţi.
 
“Autoritatea de concurenţă precizează că a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.”, precizează Consiliul Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO