Business Hi-Tech

Consolidare pe piaţa de soluţii de monitorizare prin GPS: AROBS Transilvania a cumpărat S.A.S. Grup (alarma.ro) din Bucureşti

Consolidare pe piaţa de soluţii de monitorizare prin...

Autor: Adrian Seceleanu

08.09.2018, 17:50 5587

AROBS Transilvania, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de soluţii de IT, controlat de antreprenorul cliujean Voicu Oprean, a achiziţionat integral compania S.A.S. Grup din Bucureşti, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de monitorizare prin GPS a flotelor auto, consolidându-şi astfel poziţia de lider de pe acest segment de piaţă.

“Cu această tranzacţie ajungem la 20-25% din piaţă. S.A.S. Grup era numărul trei pe piaţă“, a declarat pentru ZF Voicu Oprean, CEO şi proprietar al AROBS. “Am preluat toate activele companiei, portofoliul de clienţi, mărcile, tot.”

AROBS a avut anul trecut afaceri de 91,5 mil. lei, cu un profit net de 10,7 mil. lei şi un număr mediu de 489 de oameni. Pentru AROBS, companie care dezvoltă şi software şi oferă şi soluţii de IT businessul de monitorizare a flotelor auto reprezintă aproximativ 10% din business, a declarat pentru ZF Voicu Oprean.

Acţionarii SAS Grup, companie care opera platforma de monitorizare alarma.ro, au aprobat tranzacţia de vânzare luna trecută.

Acţionarii S.A.S. Grup erau Bogdan Crivăţ Ioan, Cristian Petculescu, Adrian Stănescu, Dinu Adrian-Constantin, Voicu Dragoş Dan. Firma a avut anul trecut afaceri de 10,2 mil. lei, cu un profit net de 0,44 mil. lei şi un număr mediu de 38 de angajaţi.

Adrian Dinu, CEO SAS Grup, va rămâne în continuare la conducerea alarma.ro şi va juca un rol important în integrarea celor doua soluţii.

“SAS Grup are în acest moment un portofoliu de peste 2.200 de clienţi interni şi internaţionali. Printre clienţii importanţi ai SAS se numără Orange, BCR, Atlassib şi DHL România. Aceştia se vor adăuga portofoliului de clienţi ai AROBS, prin divizia Track GPS (produs lansat în 2005), dintre care amintim Engie, Banca Transilvania, Urgent Cargus”, conform datelor AROBS.

„Acest pas face parte din strategia noastră de creştere prin achiziţii, proces început încă din 2013 prin integrarea mai multor jucători locali. Căutăm în permanenţă să dezvoltăm atât gama de produse şi servicii furnizate clienţilor noştri, cât şi să ne diversificăm industriile pe care activăm, iar aportul SAS Grup în acesta strategie a noastră este mai mult decât favorabil. Căutăm în continuare alte oportunităţi de achiziţii în România şi în Europa de Est, pentru a ajunge la peste 100.000 de maşini monitorizate în următorul an. Soluţia AROBS Track GPS este deosebit de flexibilă şi adaptată atât firmelor mari, cât şi celor cu parcuri auto mici. Din experienţa noastră, firmele care achiziţionează AROBS Track GPS realizează reduceri de costuri şi creşteri ale controlului asupra flotei, beneficii care permit amortizarea investiţiei în primele luni de utilizare”, a adăugat Voicu Oprean.

După tranzacţie, AROBS are un portofoliu de peste 6.500 de clienţi şi peste 85.000 de vehicule monitorizate zilnic, devenind astfel unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa de servicii de monitorizare auto din Europa Centrală şi de Sud-Est.

Monitorizarea flotelor este realizată prin instalarea pe autovehicule a unui modul GPS şi a unuia de comunicaţii mobile care transmite datele către sistemele de IT ale furnizorului soluţiei.

La începutul acestui an pe piaţă a mai avut loc o tranzacţie importantă: Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a semnat achiziţia firmei Evotracking din Ploieşti, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de administrare a flotelor auto.

Evotracking, o companie înfiinţată în anul 2009 de un grup de şase antreprenori, ajunsese în anul 2016 la afaceri de 10,7 mil. lei, un profit net de 1,4 mil. lei şi un număr mediu de 55 de angajaţi.

Compania, care a crescut an de an de la înfiinţare, are în portofoliu companii mari de pe piaţa locală, printre care se numără, conform paginii web proprii, Adeplast, Synevo, Agro Chirnogi, Cramele Halewood, Transavia, Holcim şi Renault.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO