Business Hi-Tech

Contractele B2B au dus Vodafone pe primul loc la portări pe fix

Contractele B2B au dus Vodafone pe primul loc la portări...

Autor: Adrian Seceleanu

16.02.2016, 00:04 304

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a atras în luna noiem­brie a anului trecut din alte reţele aproape 50.000 de clienţi de telefonie fixă - cel mai mare număr lunar de portări raportat pe piaţa locală pe acest segment din 2012 încoace - după ce subsidiara gru­pu­lui britanic a semnat mai multe contrac­te cu clienţi din segmentul de business, au pre­cizat pentru ZF reprezen­tanţii opera­to­ru­lui.

„Evoluţia portărilor a fost determinată de câştigarea unor importanţi clienţi, pe seg­mentul serviciilor de business”, au precizat reprezentanţii Vodafone fără a oferi însă niciun alt detaliu. Prin portare un client îşi schimbă furnizorul de servicii de comunicaţii fixe sau mobile fără a-şi pierde numărul de telefon. Anul trecut, Vodafone a atras din alte reţele de telefonie fixă 63.983 clienţi (nu­mere de telefon), dintre care 46.292 doar în luna noiembrie. Din anul 2012 recordul pentru cel mai mare număr lunar de clienţi atraşi din alte reţele fusese deţinut de Orange, cu 10.497 de portări în februarie 2014.

Anul trecut ceilalţi mari jucători de pe pia­­ţa de telecom au atras următorul nu­măr de clienţi de telefonie fixă din alte re­ţele (prin portare): RCS&RDS - 23.369, UPC - 12.791, Orange - 11.062, Telekom - 2.404. Cei mai mari jucători de pe piaţa lo­ca­lă de telefonie fixă sunt Telekom şi RCS&RDS.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO