Business Hi-Tech

Cosmin Vladimirescu, country manager, Mastercard: România a ajuns pe locul zece în lume după rata de adopţie a plăţilor contactless

Cosmin Vladimirescu, country manager, Mastercard:...

Autor: Adrian Seceleanu

30.10.2018, 00:07 663

Mai multe bănci şi comercianţi locali discută cu Mastercard posibilitatea de a implementa asistenţi virtuali care să integreze şi funcţia de plăţi online şi cu care clienţii să poată discuta direct din aplicaţii precum Facebook Messenger.

România a ajuns pe locul zece la nivel global din punctul de ve­dere al ratei de adopţie a plă­ţilor contactless cu carduri ban­care, iar în primele opt luni din acest an numărul de tranzacţii a crescut de peste două ori, păstrând ritmul susţinut din anii anteriori.

„România a ajuns pe locul zece în lume la rata de adopţie a plăţilor contact­less. Aceasta este o tehnologie adusă în România de Mastercard în 2008. Am investit foarte mult în tehnologie, şi nu doar bani, ci şi know-how, educaţie, discuţii cu acceptatorii, retailerii şi i-am convins că acesta este modul cel mai eficient de plată“, a declarat în ca­drul unei întâlniri cu media Cosmin Vla­di­mi­rescu, country manager al MasterCard Ro­mânia, în cadrul eve­nimentului Master­card Technology Summit organizat de com­pa­nie la Bu­cureşti pentru a prezenta cele mai noi tehnologii de plată dezvoltate de com­panie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO