Business Hi-Tech

Cosmote: abonaţii cu iPhone 5 şi Lumia 900 pot avea acces la viteze de până la 43,2 Mbps. Makris: e încă un pas spre 4G

Panos Makris, directorul comercial al Cosmote România

Panos Makris, directorul comercial al Cosmote România

Autor: Adrian Seceleanu

25.01.2013, 14:05 769

Clienţii Cosmote care au activate abonamentele de date Connect L, XL sau XXL şi deţin un smartphone compatibil - precum Apple iPhone 5 sau Nokia Lumia 900, au de astăzi acces la viteze şi mai mari pentru serviciile de internet - 43,2 Mbps download şi 5,76 Mbps upload, a anunţat operatorul de comunicaţii, concomitent cu lansarea unui nou modem USB capabil să ofere acces utilizatorilor la aceleaşi viteze.

Extinderea planurilor tarifare, lansarea noului modem şi furnizarea vitezelor de până la 43,2 Mbps download pentru utilizatorii cu anumite mobile nu reprezintă altceva decât un pas spre lansarea de către companie a serviciilor 4G, spune Panos Makris, directorul comercial al Cosmote România.

“Deoarece ne dorim să punem la dispoziţia clienţilor cea mai bună experienţă de utilizare pentru toate serviciile noastre, ne îndreptăm gradual către cel mai recent trend în tehnologie, 4G. Astfel, Cosmote România lansează planuri tarifare de date mobile îmbunătăţite, oferind dublul vitezei de internet mobil, confirmându-şi încă o dată angajamentul de a-şi dezvolta reţeaua (...). Ne concentrăm în mod constant să oferim tehnologie de ultimă generaţie şi acest lucru va fi vizibil şi prin următoarele noastre lansări”, a declarat Panos Makris, Chief Commercial Officer, Cosmote România.

Cu modemul COSMOTE E372, clienţii noi sau existenţi, care au planurile tarifare Connect L, XL sau XXL, vor avea acces la viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps şi de încărcare de până la 5,76 Mbps. Terminalul este disponibil la preţuri începând de la 1 RON, cu abonamentul Connect L pentru doi ani, sau fără conectare la 319 RON (TVA inclus).

Modemul COSMOTE E372 suportă card microSD de 32GB şi este compatibil cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 şi Mac OS. Driverele vor fi instalate automat în momentul conectării dispozitivului.

Clienţii care navighează pe internet de pe telefonul mobil vor ava acces la viteze de descărcare mai mari, de până la 43,2 Mbps, dacă adaugă la planurile tarifare una dintre extraopţiunile Connect Mobile.

La sfârşitul lunii decembrie 2012, COSMOTE România oferea viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil în 74 de oraşe importante din ţară, reprezentând peste 41% din populaţie. Mai mult, clienţii se pot bucura de viteze de până la 21,6 Mbps în tehnologia HSPAĂ, în 147 de oraşe din ţară. În total, serviciile 3G acoperă în prezent peste 73% din populaţia României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO