Business Hi-Tech

Cosmote: Dublăm acoperirea reţelei 4G până la finele anului

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Adrian Seceleanu

04.04.2014, 00:00 401

Cosmote, al treilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă după numărul de clienţi şi venituri, şi-a extins reţeaua de internet mobil cu tehnologie 4G la 90% din teritoriu, în Bucureşti, precum şi în alte 19 oraşe, acoperind circa 40% din locuitorii mediului urban, potrivit operatorului.

Odată cu disponibilitatea din data de 6 aprilie a noilor frecvenţe radio cumpărate de companie în 2012 la licitaţia organizată de stat viteza de descărcare a datelor este de până la 150 Mbps, iar cea de încărcare a datelor este de până la 50 Mbps. Compania face teste, la fel ca Orange şi Vodafone, cu tehnologia 4G plus, care permite viteze de descărcare a datelor de până la 300 Mbps.

„Până la finalul anului, plănuim să dublăm acoperirea 4G din prezent şi până în 2015 vom intensifica şi mai mult investiţiile, bazându-ne pe creşterea cererilor consumatorilor şi a ratei de penetrare a smartphone-urilor, acoperind cu 4G/4G+ 100% din zonele urbane relevante”, a declarat Bob Konstantinidis, director executiv operaţiuni şi tehnologie, Romtelecom şi Cosmote.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.04.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO