Business Hi-Tech

Cosmote România a lansat plata parcării prin SMS în patru oraşe din ţară

Cosmote România a lansat plata parcării prin SMS în patru oraşe din ţară

Foto: Shutterstock

15.03.2012, 12:52 472

Cosmote România a anunţat lansarea serviciului de plată a parcării prin SMS, în parteneriat cu Piconet în oraşele Timişoara, Reşiţa, Oradea şi Satu Mare.

Serviciul este disponibil prin intermediul sistemului TPark de plată a parcării prin SMS, oferit ca Software As a Service (SaaS) administratorilor de parcări, sistem lansat în Timişoara în 2006 şi introdus ulterior în Oradea în 2008 şi în Satu Mare în 2011.

Utilizatorii Cosmote România care doresc să parcheze în parcările publice din Timişoara şi Reşita pot alege plata pentru 90 de minute sau pentru toată ziua prin trimiterea unui SMS cu numele zonei de parcare şi numărul de înmatriculare al maşinii la numărul scurt 7406 pentru 90 de minute de parcare, respectiv la numărul scurt 7402 pentru o zi întreagă de parcare.

În Oradea, clienţii Cosmote România pot opta pentru plata parcării cu ora sau pentru o durată limitată de 7 ore, la aceleaşi tarife, trimiţând un SMS cu numărul de înmatriculare al maşinii la numărul scurt 7401 (pentru o oră de parcare), respectiv la numărul scurt 7408 (pentru 7 ore de parcare).

În Satu Mare, parcarea poate fi achitată de către clienţii Cosmote România prin trimiterea unui SMS cu numarul de înmatriculare al maşinii la numărul scurt 7417 pentru o oră de parcare.

După trimiterea mesajului SMS, clienţii Cosmote România vor primi un mesaj SMS prin care se confirmă plata şi durata de valabilitate a parcării.

COSMOTE România va extinde plata serviciilor de parcare prin SMS împreună cu partenerul Piconet şi în alte oraşe din ţară în cursul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO