Business Hi-Tech

Cosmote schimba oferta de abonamente

28.02.2010, 23:01 65

Cosmote, numarul trei pe piata locala de telefonie mobila, alansat o noua oferta de abonamente, cu o structura modulara, carele permite clientilor sa adauge la un plan standard mai multeminute de apeluri si SMS-uri in retea sau catre alti operatori decomunicatii.

Abonamentul standard din noua oferta, denumita "Perfect pentrutine", are un cost lunar de 5,36 euro, si include 50 de minute deapeluri catre numere nationale (sau internationale de fix) si 500de minute si 500 de SMS-uri in reteaua Cosmote. Clientii potcumpara pachete suplimentare de apeluri si SMS-uri, platind o taxasuplimentara pe langa tariful standard. Spre exemplu, pentru inca75 de minute nationale clientii vor plati 2,28 euro pe luna sau10,71 euro pentru inca 230 de minute nationale. Pentru inca 200 deminute si SMS-uri in retea, un client va plati in plus pe luna 0,36euro, iar pentru inca 1.500 de SMS-uri si 1.500 minute in retea1,79 euro.

Noul plan tarifar se adreseaza atat clientilor existenti cat sinoilor abonati. Noua oferta nu afecteaza planurile tarifare aleabonatilor actuali, decat daca acestia decid sa isi schimbeabonamentul.

Schimbarea planurilor tarifare are loc pe fondul obiectivuluiCosmote de a-si mari in acest an venitul mediu pe client, care astagnat anul trecut la nivelul inregistrat in 2008, de 5 euro, inciuda cresterii numarului de utilizatori. Oficialii Cosmotemizeaza, de asemenea, pe o stimulare a cererii, dupa ce in ultimultrimestru din 2009 Cosmote a inregistrat in premiera de larelansarea din 2005 o stagnare a numarului de abonati. Vodafone acastigat aproximativ 50.000 de abonati in T4, in timp ce Orange aderulat oferte agresive pentru a atrage clienti, oferind, spreexemplu un telefon Apple iPhone pentru 79 de euro.

Pe de alta parte, noua structura a abonamentelor Cosmote vapermite introducerea cu usurinta si a ofertelor de internet mobil3G prin reteaua achizitionata de la Zapp. Lansarea ar urma sa aibaloc in aprilie, potrivit zvonurilor vehiculate pe piata, care nu aufost insa comentate de companie.

Cosmote are 6,9 milioane de clienti, din care 1,3 milioane auabonamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO