Business Hi-Tech

Cosmote şi-a schimbat auditorul

Autor: Adrian Seceleanu

26.01.2012, 00:00 635

Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, a semnat anul trecut un contract cu compania Pricewater­houseCoopers pentru auditarea situaţiilor financiare aferente anului financiar 2011, în locul companiei Ernst & Young, care a făcut auditul pentru anul 2010, potrivit unei decizii luate anul trecut de operator şi publicată în această lună în Monitorul Oficial.

PwC a fost reprezentată de cetăţeanul maltez Kenneth Spiteri, partener pe servicii de audit al companiei, potrivit datelor din document.

Compania de telefonie mobilă a prelungit cu aceeaşi ocazie, pe o perioadă de trei ani, mandatele unor membri ai consiliului de administraţie şi a numit un înlocuitor pentru Yorgos Ioannidis - fostul CEO al Romtelecom, care a fost înlocuit din funcţie de grupul OTE.

În locul lui Ioannidis a fost numit cu un mandat pe trei ani Anastasios Tzoulas, director executiv financiar al Romtelecom. Ceilalţi membri ai CA-ului Cosmote România, care au mandat până în iulie 2014, sunt : Zacharias Peperidis, Dimitrios Tzelepis, Eirini Nikolaidi, Konstantinos Liamidis, Alexandru Coroian şi Stefanos Theocharopoulos. Din luna iulie a anului trecut Stefanos Theocharopoulos cumulează funcţiile de director executiv al Cosmote, Romtelecom, Germanos şi Zapp, companiile telecom deţinute de grupul elen OTE în România.

Alexandru Coroian, singurul român din CA-ul Cosmote, a fost numit cu susţinerea PDL, având în vedere că statul român are 46% din acţiunile Romtelecom, care are la rândul său 30% din titlurile Cosmote.

În anul 2010, Coroian - unul din membrii echipei de conducere ai PDL Cluj, a încasat venituri de 33.593 lei (aproximativ 8.000 de euro) de la Cosmote. El a plecat însă din CA-ul Cosmote după ce a fost ales vicepreşedinte al CJ Cluj. Coroian era şi angajat al Romtelecom, de unde a obţinut venituri de 106.385 lei în 2010, dar a demisionat din funcţie după ce a devenit vicepreşedinte al CJ Cluj. Şi soţia lui Coroian lucrează pentru Romtelecom, potrivit datelor din declaraţia de avere a reprezentantului PDL.

Ministerul Comunicaţiilor, condus de Valerian Vreme (PDL), a numit trei oameni în CA-ul Romtelecom: Cătălin Niculescu, Florin Juncu şi Marius-Raul Bostan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO