Costin Soare, Avenir Telecom: Preţul mediu al mobilelor vândute pe piaţa locală a crescut de la 600 la 750 de lei în nici 3 ani

17 oct 2017 Autor: Adrian Seceleanu

♦ În 2016 s-au vândut circa 4 milioane de smartphone-uri pe plan local, în valoare de circa 780 mil. euro, iar anul acesta se estimează că vânzările vor ajunge la 4,5 milioane de unităţi şi vor însuma peste 890 mil. euro. Cele mai vândute branduri pe piaţa locală sunt Samsung, Huawei şi Apple.

Numărul de telefoane mobile vân­­dute în acest an pe piaţa lo­ca­lă este aproximativ egal cu cel de anul trecut, însă clienţii con­­­tinuă să cumpere ter­mi­nale din ce în ce mai scumpe, preţul mediu (cu TVA inclus) atingând în acest an pragul de 750 de lei, mai mare cu 25% decât în urmă cu 3 ani.

„La nivelul pieţei, în 2017 vedem o stagnare în vânzările de telefoane mobile din punct de vedere cantitativ, dar, în acelaşi timp, şi o schimbare a comportamentului de consum al clienţilor care duce la o creştere valorică importantă a pieţei. Dacă în 2014 şi în 2015 preţul mediu pentru un smartphone achiziţionat în România era, în medie, de aproximativ 600 lei (cu TVA), în scădere faţă de anii anteriori, în contextul extinderilor brandurilor de tip B în piaţă, anul trecut s-a înregistrat o creştere, creştere care a accelerat anul acesta. În acest context, anul trecut, preţul mediu pentru un smartphone în România a urcat spre 650 de lei, accelerând ascensiunea anul acesta şi astfel ajungând la peste 750 de lei”, a declarat pentru ZF Costin Soare, director operaţional al subsidiarei locale a Aven

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.10.2017

 
Cuvinte cheie:
Costin Soare
, Avenir Telecom
, mobile
, telecom
, telefoane
, telefoane mobile
, smartphone
, consumatori
, huawei
, magazine
, vanzari
, samsung
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide