Business Hi-Tech

Craioveanu, Impact Hub: Maximum 10% din start-up-urile înscrise reuşesc să supravieţuiască

Vlad Craio­veanu, cofondator al Impact Hub în România

Vlad Craio­veanu, cofondator al Impact Hub în România

Autor: Alexandra Marcu, Ioana Nita

22.08.2016, 00:06 358
Sectorul antreprenorial a început să prindă mai mult contur în România în ultimii ani odată cu apariţia a tot mai multe evenimente şi programe dedicate start-up-urilor - întâlniri, prezentări în faţa potenţialilor investori şi sesiuni de mentoring, precum şi a hub-urilor în care aceştia îşi pot găsi un spaţiu de lucru şi acces la diferite resurse.
 
Cu toate acestea, puţine dintre noile idei de afaceri (sub 10%) ajung să se dez­volte în afaceri sustenabile şi să supra­vie­ţuiască pe piaţă, potrivit lui Vlad Craio­veanu, cofondator al Impact Hub în România, unul dintre primele hub-uri lan­sate pe plan local ca parte a unei iniţiative globale.
 
„Până la stadiul de miniafaceri, circa 20% din start-up-uri reuşesc să funcţioneze ca o afacere din punct de vedere legal, plătesc taxe şi au până în 5 angajaţi. Când îi facem pe cei mai mulţi să treacă de la acest stadiu la un business real, procentele scad semnificativ.“
 
Mai precis, cel mult 10% din start-up-urile înscrise în prezent în Impact Hub Bucharest - 110 în total -  vor reuşi să ajungă companii mature.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO