Business Hi-Tech

Craiovenii de la IT SIX: Incep sa se dezghete si contractele de outsourcing din Europa

08.03.2010, 23:07 229

In 2010 piata de outsourcing se va dezgheta, iar proiecteleamanate pana acum din cauza incertitudinii climatului economic vorfi deblocate, este de parere Dan Tusaliu, director de marketing alcompaniei locale IT Six Global Services din Craiova.

El a adaugat ca IT Six a inceput sa reangajeze programatoridatorita climatului economic favorabil. "De la inceputul anului amangajat 8 persoane, pe postul de programatori. In proportie de 90%,compania are personal tehnic", a declarat pentru ZF DanTusaliu.

"Cred ca anul 2010 o sa fie mai bun decat 2009. Semnalele dejaexista, in principal pe piata globala la care noi ne raportam. Sica o dovada ca avem incredere intr-o dezvoltare a firmei in anul2010, IT Six a inceput deja sa angajeze noi programatori", a spusTusaliu.

In aceste conditii, IT Six estimeaza o crestere a cifrei deafaceri cu peste 30%, la 2 milioane de euro pentru anul curent, dela 1,5 milioane de euro in 2009. De asemenea, tinta companiei estesa atinga 100 de angajati pana la sfarsitul lui 2010.

Compania, care ofera servicii de outsourcing IT, gazduire,testare software sau de administrare la distanta, are in prezent 11clienti si 81 de angajati.

Clientii vin din peste 11 tari printre care: SUA, Canada,Germania, Olanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Belgia, UK,Australia, Iordania, Romania.

"Pentru 2010, IT Six o sa se concentreze pe piata europeana,unde exista semnale ca se incearca deblocarea mai multor proiectesi se aproba bugete de dezvoltare", a mai spus Tusaliu.

El a adaugat ca in acest an peste 50% din cifra de afaceri o sase datoreze clientilor din America de Nord, iar dezvoltarea deaplicatii software customizate va genera in continuare peste 60%din cifra de afaceri.

In ciuda crizei financiare, compania nu a fost nevoita sa facareduceri de personal, a mai spus Tusaliu, care a adaugat ca in 2010IT Six o sa continue sa investeasca in trainguri pentru angajati inscopul cresterii productivitatii, precum si in atragerea de noiclienti.

Directorul de marketing al IT Six a mai spus ca firma doreste sase extinda prin deschiderea unor noi centre. Acestea vor fi,potrivit lui Tusaliu, centre proprii rezultate printr-o investitiede la zero a IT Six, nedorind sa achizitioneze alte companii.

"Vrem sa ne extindem in primul rand prin parteneriate sau intari in care nu am reusit sa intram pana acum, precum Elvetia, undese concentreaza o mare parte din linia noastra de obiective, darunde nu am patruns inca", a mai spus Dan Tusaliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO